Dobogós lett Magyarország: sok az Erasmus Mundus-projekt

Franciaország és Spanyolország után Nagy-Britanniával együtt a harmadik legtöbb Erasmus Mundus-projekt Magyarországon van.

Forrás: MTI

2004 óta húszezren vettek részt ebben a világ 200 országából az Erasmus+-hoz kapcsolódó Erasmus Mundus programban.

hirdetés
hirdetés

A program lényege, hogy a külföldi egyetemek konzorciumokat alkotnak, és közös, sokszor speciális témákkal foglalkozó mesterképzéseket hirdetnek. A felvételt nyert hallgatók így akár minden félévben más országban tanulhatnak a legkiválóbb előadóktól és szakemberektől, és olyan nemzetközi diplomát kapnak, amelyet az érintett országokban is elismernek. Tanulmányaikhoz 1.000 eurós ösztöndíjat is igényelhetnek.

A Tempus Közalapítvány közlése szerint idén Magyarország kiválóan szerepelt a programban, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, az ELTE és a CEU koordinálásával megvalósuló négy nemzetközi együttműködés nyert támogatást, összesen több mint 11 millió eurót. Franciaország és Spanyolország után Nagy-Britanniával együtt a harmadik legtöbb Erasmus Mundus-projekt Magyarországon van.

Emellett másik négy képzésben partnerként vesznek részt hazai felsőoktatási intézmények, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Közép-Európai Egyetem.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X