Félmilliárdért toboroz kínai hallgatókat a Dunaújvárosi Egyetem

Kérdés, hogy megéri-e.

A csütörtöki Közbeszerzési Értesítőben jelent meg, hogy becsült értéken 486, 7 millió forintért toboroz kínai hallgatókat alap- és mesterképzéses kurzusraira a Dunaújvárosi Egyetem - erről a Magyar Nemzet számolt be.

hirdetés
hirdetés

A pályázatot egy pekingi cég, a Beijing L&J Education Technology Co. Ltd. nyerte el – a szerződést pedig június 21-én kötötték meg a felek.

A tenderrel kapcsolatban a lap szerint böbb kérdés is nyitott: a tender pontos értéke például még nem tisztázott, hiszen a fejvadász cég a toborzott hallgatók számával arányosan emelkedő jutalékot is kap.

Egyelőre a kínai jelentkezők száma sem ismert, az egyetem viszont csak akkor fizeti ki a teljes megbízási összeget, ha felvételizők befizették a kötelező díjakat, benyújtották a Magyarországon tartózkodáshoz és tanuláshoz szükséges összes dokumentumot is.

A Beijing L&J akkor kapja meg a maximális, tanulónként 35 százalékos ügynöki jutalékot, ha 15-nél több kínai diák iratkozik be hozzájuk, és kezdi meg tanulmányait az első tanévben.

A cikk szerint egy így érkező diák évente akár kétmillió forintot is fizethet az egyetemnek különböző jogcímeken. Ha csak a minimális 15 diákkal számolunk, ez mindössze 30 millió forint, ami elég kevés a közel félmilliárdos megbízói díjhoz képest.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X