Ezeket a filmeket nézi meg a legtöbb ember: moziajánló a vizsgaidőszak végére

Már csak pár nap van hátra az egyetemi vizsgaidőszakból és az érettségi szezonból, ha pedig már letudtátok a vizsgákat, a moziba is behúzódhattok a hőség elől. Mutatjuk, milyen filmek taroltak a hétvégén az amerikai mozikban.

A kasszasikerlista élén, de várakozáson alul nyitott a Transformers széria ötödik filmje, Az utolsó lovag, forgalmazása első - ötnapos - hétvégéjén iparági becslések szerint 69,1 millió dollárt (19 milliárd forintot) forgalmazott Észak-Amerika 4069 mozijában. A 217 millió dollár költségvetésű film azonban hatalmas siker Kínában, ahol 123,4 millió dollár értékben váltottak rá jegyet a nézők. 

A Paramount stúdió és a Hasbro alakváltó óriásrobotokról szóló sorozatának ötödik részétől többet vártak, különösen annak fényében, hogy Michael Bay filmrendező előző alkotása, a Transformers - A kihalás kora hozta a legnagyobb kasszasikert 2014-ben, a sorozat negyedik filmje 1,087 milliárd dollárt forgalmazott világszerte, igaz sikerét a kínai nézők hatalmas érdeklődésének köszönhette. 

hirdetés
hirdetés

A mozis toplista második helyén június utolsó hétvégéjén a Wonder Women végzett, a negyedik hete futó film újabb 25,2 millió dollárt forgalmazott, amivel 318,4 millió dollárra növelte a hazai bevételeit.   

A Verdák harmadik része, a Disney és a Pixar stúdió filmje is 25 millió dollárt keresett a bemutatója utáni második hétvégén, amivel átlépi a 100 millió dolláros forgalmazást az észak-amerikai mozikban.

Egyszerű, de szuper ötlettel rukkolt elő egy budapesti mozi, ezt sokan szeretni fogják

Nyelvvizsgára készültök, vagy csak szeretnétek szinten tartani a nyelvtudásotokat? Akkor jó hírünk van: az egyik budapesti mozi úgy döntött, egyik termében ezentúl csak feliratos és eredeti nyelvű filmeket fog vetíteni. Nézői kéréseknek eleget téve csütörtöktől kizárólag feliratos és eredeti nyelvű filmeket lehet látni a Cinema City Allee hatos termében - közölte a mozihálózat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés