Valami különös dolgot találtak a CEU-t ellehetetlenítő törvénynél

1

Vajon ezen csúszhat el a törvénymódosítás?

Forrás: MTI / Marjai János

Lattmann Tamás (képünkön) nemzetközi jogász a Facebookon tette közzé egy, a CEU-üggyel kapcsolatban eddig még elő nem került részletet.

hirdetés
hirdetés

Mint bizonyára emlékeztek rá, hogy a törvénymódosítást sürgősségi eljárásban, mindössze egyetlen nap alatt fogadta el az Országgyűlés. Ehhez azonban hivatalos iratban kellett indítványozni a sürgősséget. Ezt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tette meg.

Lattmann szerint az április 3-i dátummal benyújtott indítvánnyal valaki közokiratot hamisíthatott, ugyanis ezen a napon Semjén Zsolt Teheránben tartózkodott, a dokumentum szerint azonban Budapesten írt alá.

"Az ennek eredményeképpen érvénytelen sürgősségi eljárással elfogadott törvényjavaslat közjogi érvénytelenségben szenved, az Alkotmánybíróság nem kerülheti ki ezt a problémát" - írja a jogász.

"Tisztelt ellenzéki párt/parlamenti vezetők! Nem akar valaki feljelentést tenni? Én éppen külföldön vagyok, innentől átvehetitek..." - írja Lattmann a posztban.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Kayakutya

Van aki csodálkozikazon,hogy Semjén hazudik?
A baj az,hogy ráadásul a memóriája is rossz.

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X