Úgy tárgyal a kormány a CEU-val, hogy nem tárgyal velük

Érdekes stratégiát követ a kormány az egyetemmel való párbeszéd során.

Forrás: Fülöp Máté

Már a tegnapi CEU-közleményből kiderült, hogy a kormány igazából egy olyan csapatot küldött tárgyalni az egyetemmel, melynek nem volt jogköre érdemi megbeszélést folytatni. Most a Magyar Nemzet kiderítette, csak bürokraták, minisztériumi középvezetők ültek le az intézmény vezetésével, a külföldi egyetemekkel kapcsolatos nemzetközi tárgyalásokra kijelölt Altusz Kristóf például meg sem jelent.

hirdetés
hirdetés

A megbeszélés mindössze másfél órán át tartott, amelynek során inkább a bürokraták kérdezték az egyetemet, például a CEU magyar és amerikai ágának jogi kapcsolatáról, a hallgatók és az oktatók létszámáról, tehát főleg olyan adatokról, amelyek egyébként is a kormány rendelkezésére állnak - tudta meg a lap Enyedi Zsolt rektorhelyettestől.

Enyedi a lapnak azt mondta, attól tart, a mostani találkozó is csak arról szólt, hogy kipipálja a kormány az egyeztetés létrejöttét, de elmozdulás nem történik majd.

 

A CEU reagált az EP határozatára

Az EP-ben egy kemény hangú határozatot fogadtak el, melyben a lex CEU visszavonására is felszólítják a kormányt. A CEU üdvözli az Európai Parlamentben elfogadott határozatot, amely a lex CEU visszavonását szorgalmazza - írta közleményében az intézmény, miután az EP-ben egy olyan határozatot fogadtak el, ami komoly eljárást is maga után vonhat Magyarország ellen.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X