Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ismét egyetemisták szervezkednek a lex CEU ellen

18 szakkollégium már csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek célja, hogy összehangoltan tiltakozzanak a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosítás ellen az egyetemi szervezetek.

18 szakkollégium társult, és létrehozták a Szabad ország, szabad egyetem elnevezésű platformot.

A Szabad ország, szabad egyetem kezdeményezés elítéli a felsőoktatási törvény T/14686 számú módosítását, mivel az diszkriminatív, értelmetlen és minőségellenes feltételeket támaszt indokolatlanul és egyeztetés nélkül magánegyetemek felé, ezzel súlyosan korlátozva a felsőoktatás autonómiáját és a tanszabadságot, ami minden felsőoktatási szereplőt sért és veszélyeztet.

hirdetés
hirdetés

- írják Facebook-oldalukon.

A lex CEU néven ismertté vált törvény ellen már több egyetemi szervezet, így például Orbán Viktor és több Fidesz-vezető egykori szakkolija, a Bibó is fellépett. A Szabad ország, szabad egyetemnek ezen fellépések összehangolása a célja a szervezők szerint.

A kezdeményezés pártpolitikától független és elhatárolódik minden erőszakos, illetve jogellenes cselekvési formától.

- írják.

Az eddigi csatlakozók főként budapesti intézmények szakkollégiumai, de pécsi és erdélyi szervezet is van köztük.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X