Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Így tudta meg a CEU, hogy valamit forral ellene a kormány

Volt egy jel, amiből tudták, hogy valami nincs rendjén. Palkovics László államtitkár furcsán viselkedett.

Forrás: Mónus Márton

Az Abcúg arról közölt cikket, hogy miként élte meg a CEU-ügyet az egyetem vezetése. Egészen érdekes részletek vannak benne.

hirdetés
hirdetés

Fodor Éva rektorhelyettes például a következőképp meséli el, miként jöttek rá arra, hogy valami készül ellenük:

“Korábban jó kapcsolatunk volt Palkoviccsal, ősszel járt is nálunk, a rektor megmutatta neki az egyetemet. Nagyjából egy hónappal a törvény benyújtása előtt viszont abbahagyta a telefonjának a felvételét. Ebből is érzékeltük, hogy valami készül”

Ezután informálisan értesültek arról, hogy lesz egy módosítás, ami árthat nekik, de pontosan nem tudták, mi készül. “Mindent megtettünk, hogy konzultáljanak velünk, de bedugult az összes csatorna, nem voltak hajlandóak leülni velünk” - mondta Fodor.

A CEU terve egyébként az, hogy maradnak, és az Alkotmánybíróság elé utalt módosítást - ha ott nem semmisítik meg - Strasbourgig viszik. Ehhez már csak az kell, hogy ne üljön a döntésen sokat a testület, bár a rektorhelyettes biztos benne, hogy nem váratják meg őket. Ezen kívül nagyon bíznak abban is, hogy lesz eredménye a nemzetközi felháborodásnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X