Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A CEU nem tud a Palkovics kiskapujáról

Korábban a kormány azért támadta a CEU-t, mert szerintük nem tartotta be a szabályokat, amiket még meg sem hoztak. Most pedig maga a kormány mutatna egy kiskaput a szabályok megkerülésére, de a CEU azt nem látja megfelelőnek.

A Palkovics államtitkár úr által a sajtóban tárgyalt megoldás azonban, első hallásra, nem tűnik koherensnek és megbízhatónak, sem jogi sem működési szempontból.

- így reagált a CEU közleményben arra, hogy az oktatási államtitkár tegnap arról beszélt, hogy bizonyos esetben a törvénymódosítás ellenére adhatna ki Magyarországon amerikai diplomát a CEU.

hirdetés
hirdetés

Az intézmény szerint az államtitkár őket ezzel nem kereste meg, ők is csak a sajtóból értesültek róla.

Palkovics pont a tegnapi, tízezres tüntetés előtt dobta be a sajtóba azt a kiskaput, amellyel gyakorlatilag kikerülhetné a CEU a törvény számára hátrányos rendelkezéseit. Ez azért is érdekes, mert eddig a kormánypárti politikusok folyton azt hangoztatták, hogy a CEU csal.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X