Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

5 dolog, amit meg kell tenned 30 éves korod előtt

A lista természetesen bővíthető. Mi összegyűjtöttük nektek azt az öt dolgot, amit nem árt megtenni, mielőtt elérkeztek a harmadik ikszhez.

Forrás: AFP / Vanderlei Almeida

1. Elmenni külföldre a barátokkal

hirdetés
hirdetés

Egy nyaralás a barátokkal valamilyen izgalmas külföldi országban, ahol nincsenek ott az aktuális problémák, a felelősség, az aggodalmak. Ennek a pár napna a bulival és pihenéssel teli programjai felidézik a "gondtalan tinédzserkor" éveit.

2. Szerezni egy saját zugot, ahova bármior bebújhattok

Egy saját lakást nem engedhet meg mindenki magának, de ettől függetlenül meg tudtok teremteni magadnak egy feltöltődésre és lazításra alkalmas zugot. Legyen ez egy albérlet, vagy a szülői ház régi gyermekszobája, az teljesen mindegy, az a lényeg, hogy ti érezzétek benne jól magatokat.

3. Elérni, hogy elégedetten tekintsetek önmagatokra

Az ember soha nem érzi magát és az életét teljesen tökéletesnek. Ha minden rendben van, amiatt aggódunk, mikor múlik el a jó időszak és lesz megint káosz. De ami fontos, hogy a saját értékeitekkel tisztában legyetek, bármilyen élethelyzetben is vagytok éppen. Önmagatokkal van a leghosszabb emberi kapcsolatotok, becsüljétek tehát magatokat legalább annyira, mint a többi embert, aki végigkísér az úton.

4. Felnevelni egy szobanövényt

Ti is azok közé tartoztok, akik vagy túlöntözik, vagy kiszárítják még a kaktuszt is? Ideje elfogadnotok a kihívást, és felnevelni épségben egy növényt! Azon kívül, hogy lesz egy élőlény, aki békésen fotoszintetizál a könyezetetekben, megbizonyosodhattok arról, hogy képesek vagytok a felelősségvállalásra, és hogy észben tudjátok tartani a dolgokat, amelyekért ti feleltek.

5. Kitalálni, mi az, ami igazán érdekel

Szerencsére bőven van lehetőség arra, hogy több szakmát kipróbáljunk. Nem feltétlenül kell tizennyolc éves korotokban kitalálnotok, mik leszel, ha nagyok lesztek, de azért a nagy harmincas előtt nem árt rájönni arra, hogy egyáltalán melyik terület az, amiben mozogni szeretnétek. Persze nem hajt a tatár, de ha ezzel megvagytok, utána már fokozatosan tudjátok fejleszteni magatokat és haladni előre, hogy aztán másra is legyen időtök.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X