Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Így vásárolhattok színházjegyet 800-900 forintért: mutatjuk a trükköket

Alig tart ki az ösztöndíjatok a hó végéig, mégis szeretnétek eljutni színházba? Összeszedtük nektek, hogy tudtok a legolcsóbban bejutni az előadásokra.

Ma este színház

A Ma este színház már régóta segít 50%-os kedvezménnyel beszerezni a színházjegyeket. Az oldal összegyűjti, milyen előadásokra van még szabad hely, éjfélkor feltölti a kínálatot, és helyben meg is tudjátok vásárolni a megmaradt jegyeket.

hirdetés
hirdetés
Forrás: MTI Fotó: Vajda János

Az oldal használatával hihetetlenül olcsó ajánlatokat is ki lehet fogni, akár pár száz forintért el tudtok jutni igazán jó előadásokra.

A dolog hátulütője, hogy a közönségszenzációnak számító darabok esetében - amelyekre percek alatt elkapkodják a jegyeket - nem tudjátok használni az oldalt.

Diákkedvezmények: van, ahol féláron vehettek jegyet

A következő budapesti színházalban komoly kedvezményt kaptok, ha felmutatjátok a diákigazolványotokat.

Diákkedvezmények
Vígszínház 50% kedvezmény (a VÍGdiák programban)
Jurányi ház 40%
Nemzeti Színház 40%
Katona József Színház 25%
Örkény István Színház 20%
Radnóti Miklós Színház 20%
Trafó 20%
Átrium 15%
Thália 10%

Pótszék, állójegy? Mindig olcsó

Ha még így is sokalljátok a jegyek árát, érdemes állójegyek és pótszékes helyek megvásárlásával próbálkoznotok, amelyek általában 1000-1500 forint körül mozognak - ezeket a jegyeket az előadások napján tudjátok beszerezni a színházak jegypénztáraiban.

Jegy 19 óra előtt tíz perccel

Amit pedig kevesen tudnak, hogy a legtöbb színház az előadás kezdete előtti órákban már féláron árulja jegyeit, így ha olyan helyre szeretnétek menni, ami nincs fent a Ma este színház oldalán, édemes megnéznetek, maradtak-e üres helyek: kezdés előtt megpróbálkozhattok a jegyvásárlással.

Így mehettek múzeumba teljesen ingyen - lista

Minek fizetnétek a múzeumokban, ha ingyen is látogathatjátok azokat? Csak a megfelelő időpontban kell menni. Minden múzeumnak vannak ingyenes napjai, csak fel kell fedezni őket. Általában az ingyenesség csak az állandó kiállításra vonatkozik, és 26 év alatti diákok számára érvényes. A nemzeti ünnepeinken, március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án a legtöbb múzeum ingyen látogatható.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X