Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Egészen furcsa dolgot oktat egy skót egyetem, sokan szeretni fogjátok

A Glasgow-i Egyetem új kurzust indított " A Star Wars és a filozófia" címmel.

Forrás: starwarsunderworld.com

Várhatóan a legnépszerűbb kurzusát indítja el Skócia legnépesebb városának egyeteme, ahol a végzet, igazság és az Erő metafizikája témakörben képzik majd hallgatóikat, akiknek így nem kell egy messzi-messzi galaxist választaniuk - írja a BBC.

hirdetés
hirdetés

A kurzust gondozó Jon Donaldson oktató olyan kérdésekkel bombázza majd hallgatóit, hogy milyen kapcsolat van a szabad akarat és a morális felelősségvállalás között, melynek hátterét a népszerű filmeposz szolgáltatja.

Bár a kurzus teljesítéséért nem szerezhető kredit, de ez megteremtette a lehetőségét annak is, hogy a széles nyilvánosság látogassa az előadásokat. Abban bíznak az oktatók, hogy ezzel több embert is arra bátoríthatnak, hogy a jövőben filozófiával foglalkozzanak.

Az egyetem korábbi kurzusain már foglalkoztak a Maffiózók és a A Simpson család történései mögött húzódó filozófiával is.

Padawanként húzták a konzisok a Star Warst

Minden részletre ügyelve készültek fel a gyerekek a produkcióra. Na jó, a hangszerek is egyben maradtak, így talán nem az igazi.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X