Nyolc dolog, amiről minden egyetemistának ugyanaz jut eszébe

Instant bolognai, tantárgyfelvétel, a könyvtár a vizsgaidőszak kellős közepén - ezekről alighanem minden egyetemistának és főiskolásnak ugyanaz jut eszébe.

Az instant bolognai. Minden kollégista/albérletes egyetemista állandó eledele (a májkrémes kenyér, a kínai kaja és az instant leves mellett), aminek az illata/szaga átitatta az egyetemi kolik falait.

"Pályakezdő legalább két év gyakorlattal" - vagyis nem kaptok állást, amíg nem szereztek legalább kétéves gyakorlatot. De nem szerezhettek gyakorlatot, mert nem kaptok állást.

hirdetés
hirdetés
Tésztafőzés - kolis verzió
Tésztafőzés - kolis verzió
Forrás: Imgur

A karácsony - másképp. Míg mindenki más napokig pihen, olvasgat, rokonokat látogat, és tonnaszámra eszi a szaloncukrot, az egyetemisták a szobájukban gubbasztanak, hiszen vizsgaidőszak van. És mindig van legalább egy olyan oktató, aki január 2-re teszi a vizsgát.

A kedd/szerda/csütörtök nem egy sima hétköznap,
hanem a legjobb egyetemi bulik napja.

A könyvtár...
az a hely, ahol vizsgaidőszakban közelharc folyik minden egyes székért.

Forrás: demotivalo.net

A nyelvvizsga.
Sok egyetemista számára ijesztőbb, mint a szakdolgozat vagy az államvizsga.

Tantárgyfelvétel.
Az év legsötétebb napja.

UV
Nem, nem az ultraibolya sugárzásra gondoltunk.

Tíz dolog, amit csak azok értenek, akik (voltak) kollégisták

Mert a kolisnak lenni életforma. A kolis lélekben örökre kolis marad. Mert csak a kolisok értik... ...hogy a főtt tésztára bármit rá lehet tenni, (többé-kevésbé) ehető vacsora lesz belőle. És tényleg. Került már a főtt tésztára párolt hagyma, az ételtároló alján talált pörköltszaft, macisajt, ketchup, tejföl, sőt kolbász és májkrém is.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X