Texasi egyetemi lövöldöző: vádat emeltek a 19 éves hallgató ellen

Emberölés miatt vádat emeltek a texasi műegyetemen lövöldöző diák, Hollis A. Daniels ellen, miután helyi idő szerint hétfő este agyonlőtte az egyetemi rendőrség egyik tagját - jelentette a KCBD helyi televízió.

Forrás: MTI/AP/Brad Tollefson/Lubbock Avalanche-Journal

Hétfő este a texasi műegyetem lubbocki campuszán az egyetemi rendőrség két tagja bekísérte az egyetemi őrszobára Danielst, miután kábítószert találtak a kollégiumi szobájában. A diák az őrszobán fegyvert rántott, és fejbe lőtte az egyik rendőrt, aki azonnal meghalt.        

hirdetés
hirdetés

A Fox televízió jelentése szerint a diák 19 éves, ezért a fegyvervásárláshoz és -tartáshoz 21 éves korhatárt megszabó texasi törvények szerint nem is lett volna joga fegyvert tartani. Greg Abbott texasi kormányzó 2015-ben írt alá az erről szóló törvényt, amely 2016 augusztusában lépett életbe.

Texas egyike annak a tíz szövetségi államnak, ahol engedélyezik az egyetemeken a fegyvertartást. A törvény életbe lépése óta azonban a műegyetem több mint 500 munkatársa petíciót fogalmazott meg a visszavonás érdekében. "Nem vagyok ellene a fegyvertartásnak, de egyetemi campuson nincs helyük fegyvereknek" - fogalmazott a Fox televíziónak Lisa Low, az egyetem egyik oktatója. Az egyetem austini campusa - ahol mintegy 50 ezer hallgató tanul - szinte egyhangúlag az oktatási intézményekben engedélyezett fegyvertartás ellen foglalt állást.    

 A rendőrt agyonlövő Hollis Daniels egyelőre a lubbocki börtönben van, 5 millió dolláros biztosítékot szabtak meg átmeneti szabadlábra helyezéséért. Áldozata 48 esztendős volt és 2014 óta dolgozott az egyetemi rendőrségnél.

Lövöldözés volt egy texasi egyetemen, egy rendőr meghalt

Agyonlőttek egy rendőrt helyi idő szerint hétfőn a texasi műszaki egyetemen, az intézmény lubbocki kampuszát pedig egy időre lezárták. Az egyetemi rendőrirodától segítséget kértek az egyik kollégiumi szobából. Két rendőr vonult ki, a szobában pedig kábítószert találtak. Az egyik diákot előállították, ám a gyanúsított ekkor fegyvert rántott, és fejbe lőtte az egyik rendőrt - derül ki az egyetem tájékoztatásából.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X