Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nem taníthat tovább a Corvinuson a botrányos Juhász-interjút készítő TV2-riporter

1

A Budapesti Corvinus Egyetemen külsős oktatóként taníthatott eddig oknyomozást Kunfalvi Nóra, ám a Juhász Péterrel készült kínos interjúja után az intézmény elhatárolódott tőle.

Kunfalvi Nóra egykor a HírTv Célpont-stábjában dolgozott, ám miután Simicska Lajos gecinek nevezte Orbán Viktor, elhagyta a csatornát, mondván: "Orbán Viktor nem geci". Később a TV2-nél kötött ki, ahol az új szerkesztési elveknek megfelelve dolgozott.

hirdetés
hirdetés

Múlt héten Juhász Péterrel, az Együtt ellenzéki képviselőjével készített kínos hangulatú interjút, melyben Juhászt vagyonáról és lakhatásáról kérdezte, ám az interjú személyeskedésbe csúszott át. "Kendertermesztésből nem maradt valamennyi albérletre?" - kérdezte például Kunfalvi a politikustól, célozva arra, mintha törvénytelen úton jutott volna jövedelemhez.

Kunfalvi emellett a Budapesti Corvinus Egyetemen is kurzust tarthatott oknyomozó újságírásból. Mint azt a 168 Óra korábbi cikkéből kiderült, eredetileg a tárgyat öt éven keresztül Wisinger István tartotta, ám a 2015/2016-os tanév őszi félévében már nem maradhatott. Az egyetem korábban azt mondta Wisingernek, hogy pénzhiány miatt nem maradhat a kurzusa, ám azt mégis elindították Kunfalvival.

Kunfalvi a kurzus Wisinger által összerakott tematikát örökölte meg, amit a rendszer ugyan átírt az ő nevére, véletlenül az elérhetőségnél Wisinger e-mail címét hagyta meg, így Wisinger kaphatott leveleket a tőle elvett tárgy kapcsán a hallgatóktól. Később a kurzus tematikájának hibásan maradt pontjait átírták.

Az Átlátszó Oktatás megkereste a TV2 riportere által készített anyag miatt a Corvinust, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy Kunfalvi Nóra sosem volt jogviszonyban az egyetemmel, kizárólag külsős oktatóként tevékenykedett. Az interjút követően elhatárolódnak Kunfalvitól, a jövőben nem tarthat kurzust, sőt, magát a tárgyat is törlik - utóbbit nem indokolta az egyetem.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Balogh Anikó

A külsős oktató is jogviszonyban van az egyetemmel, óraadói szerződést ír alá.

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X