Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Létrejött az első egyetemi viccpárt

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának hallgatói önkormányzatának gúnyos alternatívájaként jött létre a Belus Szövetség, amely cenzúrát és a személyi kultusz kiépítését ígéri a hallgatóknak.

Forrás: Fazekas István

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt nyomdokait próbálja követni az ELTE-én megalakult Belus Szövetség - Szövetség a jólétemért. Az egyetemi viccpártnak szánt kezdeményezés örök életet nem ígér, de felajánlja, hogy győzelme esetén minden hallgató új elnevezéssel "alatvaló" lesz, akik az "egyetem első polgárát", vagyis a hök-elnököt követhetik - írja az Átlátszó Oktatás.

hirdetés
hirdetés

A pártom ideológiája: Korruptív, ennek lényege, hogy minden ellopható és amit el lehet lopni azt el is lopjuk.

Jelszavam: Le a populizmussal, éljen a HÖK elit!!!

- szól az egyszemélyes párt, Beluscsák Dávid felhívása. A BSz egyúttal görbe tükröt tart a jelenlegi hallgatói önkormányzati rendszernek: minden dokumentumot három évre titkosítana, azonban 2 év után meg is semmisítenék azokat, elvégre kell a hely az új dokumentumoknak. A lehetetlen ígéretektől sem állnak távol, győzelme esetén megszüntetné a bukás intézményét.

Az egyetemen zajló hök-választás meglepően ritka helyzetet eredményezett, de nem a Belus Szövetség miatt, hanem az eddigiektől eltérően megkezdődött egy pártosodás. A jelenlegi hököt adó Szövetség a Hallgatókért csoporttal szemben indul az Új Hök Mozgalom is. Utóbbiak egy átláthatóbban működő, kívülről megújult hököt látnának szívesen. A SzöHa ez kapcsán még egy nyilvános vitaestben is partner volt, hogy ott győzze meg a hallgatókat, hogy rájuk adják le ismét a voksaikat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X