Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

91 évesen doktorált, 30 éven át írta a diplomamunkáját

Kilencvenegy évesen szerzett doktori címet egy francia nő, aki több mint 30 éven át dolgozott diplomamunkáján.

Colette Bourlier nyugdíjas tanítónő kedden védte meg kiváló minősítéssel Bevándorlók mint munkások Besanconban a 20. század második felében című diplomamunkáját a kelet-franciaországi Besancon egyetemén.

hirdetés
hirdetés

Az idős doktorandusz saját tapasztalataira támaszkodhatott, mert tanítónőként hajdan analfabéta bevándorlókat tanított meg írni-olvasni.

Bourlier 1983-as nyugdíjazása után döntött úgy, hogy megszerzi a doktori címet, a munkával azonban igen lassan haladt, mert újra és újra szünetet tartott.

Franciaországban általában három évig tart a doktori cím megszerzése, Bourlier azonban professzora, Serge Ormaux szerint "rendkívül atipikus diák volt".

"Azt hiszem ő az általam ismert egyetlen ember, aki minden aspektust a részleteiben ismert, és aki képes volt mindent mindennel összefüggésbe hozni" - tette hozzá.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X