91 évesen doktorált, 30 éven át írta a diplomamunkáját

Kilencvenegy évesen szerzett doktori címet egy francia nő, aki több mint 30 éven át dolgozott diplomamunkáján.

Colette Bourlier nyugdíjas tanítónő kedden védte meg kiváló minősítéssel Bevándorlók mint munkások Besanconban a 20. század második felében című diplomamunkáját a kelet-franciaországi Besancon egyetemén.

hirdetés
hirdetés

Az idős doktorandusz saját tapasztalataira támaszkodhatott, mert tanítónőként hajdan analfabéta bevándorlókat tanított meg írni-olvasni.

Bourlier 1983-as nyugdíjazása után döntött úgy, hogy megszerzi a doktori címet, a munkával azonban igen lassan haladt, mert újra és újra szünetet tartott.

Franciaországban általában három évig tart a doktori cím megszerzése, Bourlier azonban professzora, Serge Ormaux szerint "rendkívül atipikus diák volt".

"Azt hiszem ő az általam ismert egyetlen ember, aki minden aspektust a részleteiben ismert, és aki képes volt mindent mindennel összefüggésbe hozni" - tette hozzá.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X