Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Friss listán Európa 200 legjobb egyeteme: vajon magyar van rajta?

Ma jelent meg a Times Higher Education legjobb európai egyetemeit összesítő listája.

Forrás: Wikipedia
A 200 intézményt az oktatói környezet, a kutatói környezet, idézettség és nemzetköziség alapján vizsgálták.

A brit egyetemek természetesen taroltak, de Németország is szépen teljesített, 36 intézménye került fel a listára. Elég jó helyeket csíptek meg a skandináv egyetemek is.

hirdetés
hirdetés

Magyar egyetem sajnos nem került fel rá, de az egész kelet-európai térség rosszul szerepelt. Az első 100-ban a térségből csak a moszkvai Lomonoszov található, de hátrébb is inkább orosz egyetemek vannak, illetve egy cseh.

A legjobb 10, kiemelve a brit egyetemek
A legjobb 10, kiemelve a brit egyetemek

Az első három helyen a University of Oxford, aztán a University of Cambridge, majd az Imperial College London áll. Negyedik a zürichi ETH, ötödik a University College London. A University of Vienna a 67., az osztrák főváros orvosi egyeteme pedig a 112. Az csehországi VSB a 170. helyet érte el.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X