Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Megújul a pécsi orvostudományi kar, és több külföldi hallgató érkezhet

Példátlan fejlesztés előtt áll a Pécsi Tudományegyetem (PTE), ami megalapozhatja a felsőoktatási intézmény jövőjét - jelentette ki Bódis József rektor kedden sajtótájékoztatón. Több külföldi hallgatót fogadnának, és az orvosszakon uralkodó, tarthatatlan állapotokat is felszámolják.

Forrás: PTE ÁOK

Bódis József elmondta, hogy a PTE mintegy 24 milliárd forint kormányzati forrást fordíthat idéntől 2019-ig a külföldi hallgatók számának jelentős növelésére, az oktatás minőségének emelésére, campusfejlesztésre és a klinikum modernizációjára.

hirdetés
hirdetés

A rektor arra is kitért, hogy bár a Modern városok program keretében megvalósuló fejlesztések főként a pécsi orvosképzéshez kötődnek, a teljes program számos más - elsősorban idegen nyelven folyó - képzést is érint. A fejlesztések keretében modernizálják a klinika Rákóczi úti épületeinek egy részét, illetve az egészségtudományi kar épületegyütteseit.

Kapcsolódó cikkek

Ennyi hallgatót vehet fel idén a PTE

Ezek lettek idén a legjobb orvosi karok

Földesi Gabriella, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) főosztályvezetője elmondta, a fejlesztésnek köszönhetően a jelenlegi mintegy 2700-ról 2020-ig ötezerre emelkedhet a Pécsen tanuló külföldi hallgatók száma.

Jenei Zoltán, a PTE kancellárja úgy fogalmazott, "a 24 milliárd forintos induló keret kiegészülve az európai uniós pályázati forrásokkal négy év alatt 40 milliárd forintos programot jelenthet az egyetem számára".

Miseta Attila, a PTE Általános Orvostudományi Karának dékánja kifejtette, mind az oktatói állomány, mind az infrastruktúra tekintetében elégtelenek a feltételek az orvoskaron, így azok fejlesztése szükséges. Közölte, az eredetileg 200 fősre tervezett évfolyamokon rendszeresen 600 hallgatót oktatnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X