Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Megújul a pécsi orvostudományi kar, és több külföldi hallgató érkezhet

Példátlan fejlesztés előtt áll a Pécsi Tudományegyetem (PTE), ami megalapozhatja a felsőoktatási intézmény jövőjét - jelentette ki Bódis József rektor kedden sajtótájékoztatón. Több külföldi hallgatót fogadnának, és az orvosszakon uralkodó, tarthatatlan állapotokat is felszámolják.

Forrás: PTE ÁOK

Bódis József elmondta, hogy a PTE mintegy 24 milliárd forint kormányzati forrást fordíthat idéntől 2019-ig a külföldi hallgatók számának jelentős növelésére, az oktatás minőségének emelésére, campusfejlesztésre és a klinikum modernizációjára.

hirdetés
hirdetés

A rektor arra is kitért, hogy bár a Modern városok program keretében megvalósuló fejlesztések főként a pécsi orvosképzéshez kötődnek, a teljes program számos más - elsősorban idegen nyelven folyó - képzést is érint. A fejlesztések keretében modernizálják a klinika Rákóczi úti épületeinek egy részét, illetve az egészségtudományi kar épületegyütteseit.

Kapcsolódó cikkek

Ennyi hallgatót vehet fel idén a PTE

Ezek lettek idén a legjobb orvosi karok

Földesi Gabriella, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) főosztályvezetője elmondta, a fejlesztésnek köszönhetően a jelenlegi mintegy 2700-ról 2020-ig ötezerre emelkedhet a Pécsen tanuló külföldi hallgatók száma.

Jenei Zoltán, a PTE kancellárja úgy fogalmazott, "a 24 milliárd forintos induló keret kiegészülve az európai uniós pályázati forrásokkal négy év alatt 40 milliárd forintos programot jelenthet az egyetem számára".

Miseta Attila, a PTE Általános Orvostudományi Karának dékánja kifejtette, mind az oktatói állomány, mind az infrastruktúra tekintetében elégtelenek a feltételek az orvoskaron, így azok fejlesztése szükséges. Közölte, az eredetileg 200 fősre tervezett évfolyamokon rendszeresen 600 hallgatót oktatnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X