A következő Obamát ezen az egyetemen nevelik ki

A világ legnagyobb magánerőből alapított ösztöndíjprogramját hozta létre az amerikai Stanford University. A cél nem kisebb, mint a világ új vezetőinek kinevelése.

Forrás: Wikipedia

A szerdán bejelentett Knight-Hennessy Scholars program keretösszege várhatóan 750 millió dollár (211 milliárd forint) lesz, amelyből eddig 700 millió dollár gyűlt össze a Nike cég társalapítója, Phil Knight 400 millió dolláros felajánlása, az egyetem igazgatósági tagjainak és öregdiákjainak adományai révén.

hirdetés
hirdetés

A pénzből évente száz egyetemi hallgató hároméves mester-, doktori- vagy egyéb professzionális képzését fogják finanszírozni a Stanfordon. A diákokat saját egyetemeik jelölhetik a programba.

"Olyan maradandó dolgot akartunk alkotni, amelyhez még csak hasonló sem áll jelenleg a világ legnagyszerűbb elméinek rendelkezésére, és amely a legnagyobb mértékben képes hozzájárulni a környezetet, az egészséget, az oktatást és az emberi jogokat érintő globális kihívások megoldásához" - fogalmazott John Hennessy, az egyetem még idén leköszönő igazgatója, aki maga állt elő az ösztöndíjprogram ötletével és kereste fel tervével Knightot.

Az amerikai üzletember régóta lelkes támogatója a Stanfordnak. Mostani adományával Hennessy tizenhat éves igazgatói tevékenysége előtt kívánt tisztelegni. Leköszönése után Hennessy lesz az ösztöndíjprogram igazgatója.

Az egyetem 2017 nyarától várja a jelentkezéseket és az első ösztöndíjasok 2018 őszén kezdhetik meg tanulmányaikat.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X