Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kiderült, hogy kerültek rasszista viccek az előkészítő feladatlapra

A Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem érettségi előkészítője a Facebook-oldalán adott ki közleményt a ma kirobbant esettel kapcsolatban, amely szerint az egyik tanár szerkesztett bele a feladatlapokba rasszista vicceket.

 

Forrás: pixabay.com
hirdetés
hirdetés

 

Kedves Diákok, Tisztelt Szülők!Teljes mértékben megdöbbenve vettük tudomásul, hogy januárban egyik tanárunk rasszista...

Posted by Studium Generale on Tuesday, 2 February 2016

 

Ma írta meg a Népszabadság egy diák fotójára hivatkozva, hogy az emelt szintű matematikai feladatlapokon rasszista vicceket találtak az egyik iskolában.

A Studium Generale a lap megkeresésére belső vizsgálatot ígért.

Frissítés: délután az egyetem is közleményt adott ki, amit alább közlünk.

"A Budapesti Corvinus Egyetem vezetése mélységesen elítél mindenfajta kirekesztő, illetve megkülönböztető jellegű megnyilvánulást, ezért teljes mértékben elhatárolódik a Studium Generale (SG) diákszervezet matematika feladatsorán szereplő viccektől. Az egyetem vezetése tájékozódott arról, hogy az SG kivizsgálta a sajnálatos esetet és megtette a szükséges lépéseket. Ezeket a lépéseket az egyetemi vezetés teljes mértékben támogatja, s nyomatékosan kérte az SG-t, hogy fokozottan ügyeljen a vizsgasorok ellenőrzésére, s tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő. Az ügy részleteinek tisztázására a BCE rektora vizsgálatot rendelt el."
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X