Az SZTE rektora is megerősítette, gyilkossággal vádolják az egyetem hallgatóját

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatója a csongrádi megyeszékhelyen keddre virradóra történt emberölés feltételezett elkövetője - közölte Szabó Gábor rektor egy másik témában tartott sajtótájékoztatón. A professzor elmondta, hogy a 24 éves férfi az SZTE jogi karán tanul.

Forrás: pixabay.com

A rektor közölte, a hallgatóval szemben elrendelte a fegyelmi vizsgálat megindítását, hozzátéve: az intézménynek más lépésre nincs lehetősége.

hirdetés
hirdetés

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette azt a 24 éves fiatalembert, aki a gyanú szerint megölt egy 36 éves férfit az egyik szegedi vendéglátóhelyen keddre virradóra.

A helyszínen a rendőrök megállapították a gyanúsított személyazonosságát, majd a járőrök a bejelentéstől számított két órán belül a lakása közelében elfogták a férfit, akinek a ruházatából előkerült a bűncselekmény eszköze, egy kés.

Hogy miért követte el a gyilkosságot a fiatalember, egyelőre nem ismert. A gyanúsított a kihallgatása során részben beismerő vallomást tett. Ellene emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását - tudatta a szóvivő.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X