Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Tartozott a diákhitellel, fegyveresek lepték meg az otthonában

1987-ben kellett volna elkezdeni törlesztenie a diákhitelt egy texasi férfinak, ám a mai napig tartozik. Egyik nap fegyveresek lepték el az otthonát.

Hét fegyveres behajtó jelent meg a Paul Aker houstoni otthonánál, és az 1987 óta halmozódó 1500 dolláros tandíját kérték rajta számon - írja a Fox26.

hirdetés
hirdetés

Akert letartóztatták, és a helyi bíróság elé vitték a felfegyverzett emberek. Sokan járhatnak még hasonlóan, ugyanis a Marshals Service nevű speciális rendőri egység 1200-1500 adóst fog felkeresni a közeljövőben.

Az Egyesült Államokban a legtöbb felsőoktatási intézményben komoly tandíjak ellenében lehet tanulni, ezért becslések szerint nagyjából 40 millió (!) embernek van tandíjtartozása az országban. Átlagosan 35 ezer dollárral lógnak az államnak.

Az utóbbi években az infláció miatt meredeken nőttek az adósságok, ami miatt már mozgalmak is szerveződtek a tandíjak eszetlennek ítélt mértéke miatt. Nemrég mi is írtunk róla, hogy a Harvardon akár el is törölhetik a tandíjat, mivel az egyetem bevételeinek töredékét adják csupán. Ott akár 60 ezer dollárt is kérhetnek egy tanévért.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X