Szakdolgozatot írtok? Erről a segítségről talán nem is hallottatok még

Sokkal könnyebb szakdolgozatot írni, mióta létezik a Google, meg úgy általában az internet, ám még így sem árt ismerni azokat a helyeket, ahol tényleg hiteles anyagokat találtok, és nem kell ehhez sok haszontalan találatot átnyálaznotok. Most mutatunk két teljesen új lehetőséget.

Forrás: boredpanda.com

A San Franciscóból indult Omnity-t fejlesztő startup is szembesült azzal a problémával, hogy a Google segítségével nem mindig a megfelelő anyagok jönnek fel elsőre, ha tudományos dokumentumokat keres valaki.

hirdetés
hirdetés

A programot a most zajló CES konferencián mutatták be. A platform mindenben kutakodik a felhasználónak legjobban megfelelő találatért: Wikipedián, cégek oldalain, kutatási anyagokban. A kereső egészen máshogy működik mint az átlag webes keresők, így a szakdogát írók számára kényelmesebb, és gyakran olyan találatokat is megjelenít, amit a Google nem észlel.

Újévi ajándékként a New York Public Library több mint 180 ezer fotót, képeslapot és térképet tett nyilvánossá digitalizálásuk után. A könyvtár már évek óta digitalizálja a tulajdonában levő dokumentumokat, így később még több mindent lehet elérni akár a világ másik feléről is, teljesen ingyen.

A nagyobb egyetemek közül több is gondoz elektronikus archívumot, ahol a szakdolgozatokat és akár az oktatók publikációit is elérhetitek.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X