Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Szakdolgozatot írtok? Erről a segítségről talán nem is hallottatok még

Sokkal könnyebb szakdolgozatot írni, mióta létezik a Google, meg úgy általában az internet, ám még így sem árt ismerni azokat a helyeket, ahol tényleg hiteles anyagokat találtok, és nem kell ehhez sok haszontalan találatot átnyálaznotok. Most mutatunk két teljesen új lehetőséget.

Forrás: boredpanda.com

A San Franciscóból indult Omnity-t fejlesztő startup is szembesült azzal a problémával, hogy a Google segítségével nem mindig a megfelelő anyagok jönnek fel elsőre, ha tudományos dokumentumokat keres valaki.

hirdetés
hirdetés

A programot a most zajló CES konferencián mutatták be. A platform mindenben kutakodik a felhasználónak legjobban megfelelő találatért: Wikipedián, cégek oldalain, kutatási anyagokban. A kereső egészen máshogy működik mint az átlag webes keresők, így a szakdogát írók számára kényelmesebb, és gyakran olyan találatokat is megjelenít, amit a Google nem észlel.

Újévi ajándékként a New York Public Library több mint 180 ezer fotót, képeslapot és térképet tett nyilvánossá digitalizálásuk után. A könyvtár már évek óta digitalizálja a tulajdonában levő dokumentumokat, így később még több mindent lehet elérni akár a világ másik feléről is, teljesen ingyen.

A nagyobb egyetemek közül több is gondoz elektronikus archívumot, ahol a szakdolgozatokat és akár az oktatók publikációit is elérhetitek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X