Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Vizsgálatot indít az ELTE G. Fodor Gábor ellen szexista és rasszista tartalmak miatt

Az ELTE etikai eljárást kezdeményez G. Fodor Gábor ellen, aki bár az egyetem oktatója, e tanévben fizetés nélküli szabadságon van.

Forrás: MTI Fotó: Máthé Zoltán

G. Fodor Gábor a 888.hu portál főszerkesztője az ELTE Állam- és Jogtudományi karán oktatott, ám ebben a tanévben már fizetés nélküli szabadságon van.

hirdetés
hirdetés

A hétvégén a portál Tóbiás József MSZP-elnök feleségéről jelentetett meg egy szexista cikket, amit több politikus pártállástól függetlenül elítélt.

Valószínűleg emiatt adott ki az ELTE egy közleményt, amit változtatás nélkül közlünk.

Az ELTE Politikatudományi Intézetében korábban oktatóként dolgozó, a 2015/2016-os tanévben fizetés nélküli szabadságon lévő G. Fodor Gábor által főszerkesztőként jegyzett 888.hu internetes portálon megjelent szexista, rasszista, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát sértő tartalmak teljes mértékben összeegyeztethetetlenek az Egyetem által vallott értékekkel, az ilyen megnyilvánulásokat az Egyetem a leghatározottabban elítéli. Mivel az Eötvös Loránd Tudományegyetem a Küldetésnyilatkozatában és az Etikai Kódexében megfogalmazott alapvető értékek tiszteletben tartását az egyetemen kívüli nyilvánosságban folytatott tevékenység során is megköveteli az ELTE-polgároktól, az Egyetem rektora etikai eljárás megindítását kezdeményezi.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X