Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nem maradtak tanárok a Corvinus budai campusán

Nincsenek már tanárok a BCE budai campusán, a diákok viszont még nem kerültek át a SZIE-hez. Egy szakértő szerint nonszensz, ami a vizsgaidőszak közepén ott folyik, a Corvinus szerint azonban minden rendben, így tervezték.

 

Forrás: Wikipédia
hirdetés
hirdetés
Furcsa helyzet állt elő a Budapesti Corvinus Egyetem kertészeti karain, ugyanis az oktatók előbb átkerültek a jogutód gödöllői Szent István Egyetemhez, mint a hallgatók, akiket így vizsgáztatnak.

A vs.hu birtokába jutott dokumentumok szerint a Villányi úti kertészettudományi, tájépítészeti és élelmiszer-tudományi karokat csak februárban veszi át hivatalosan a SZIE, és a hallgatók is csak ekkor kerülnek át a gödöllői intézményhez, addig BCE-hallgatók.

A dolgozókat a portál szerint azonban már január elején átvették, tehát jogilag oktatók nélkül maradtak a vizsgaidőszak nagyobb részére a kertészetis hallgatók.

A budai karokat még szeptemberben válassztották le a Covrinusról, akkor több cikkben is foglalkoztunk a helyzettel. A váltás ellen tüntettek, az államtitkársá pedig még a dékánoknak is odaszólt.

Az ügyben megkérdezett jogi szakértő nonszensznek tartja a kialakult helyzetet, szerinte megbízási vagy valamilyen más jogviszonnyal rendezni kellett volna azt, hogy corvinusos indexszel érkező diákokat SZIE-s tanárok vizsgáztathassanak.

A BCE szerint azonban irreleváns, hogy a jogelőd vagy a jogutód oktatója vizsgáztatja a hallgatókat. Az intézmény szerint az átadás-átvétel a törvényben szabályozott keretek között zajlik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X