Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Még csak tízéves, de már a világ legjobb egyetemén tanul

Luis Roberto Ramírez. Tízéves Harvard-hallgató
Luis Roberto Ramírez. Tízéves Harvard-hallgató
Forrás: Facebook

Mindössze 10 éves, de hamarosan megkezdi kvantumfizikai tanulmányait a világhírű Harvardon egy mexikói kisfiú. "Az az álmom, hogy létrehozzak egy vállalatot, és saját szerkezeteimet áruljam" - mondta Luis Roberto Ramírez egy mexikói tévécsatornának. Hány pontot szereznétek egy IQ-teszten? Itt próbálhatjátok ki a legjobb, ingyenes teszteket.

hirdetés
hirdetés

A Michoacán szövetségi államból, Zamorából származó kisfiú egyelőre a Harvard egyetemi előkészítőjének hallgatója lesz. A kiskamasz ötévesen már folyékonyan beszélt angolul, autodidakta módon franciául és mandarinul is megtanult. Két évvel ezelőtt nyilvánították "szupertehetségessé", miután szülei arra figyeltek fel, hogy gyerekük nehezen találja meg a hangot kortársaival, és érdeklődési köre is teljesen más. 

A tesztek végül kimutatták, hogy a Luis Roberto intelligenciahányadosa 152 és 160 közötti, vagyis Albert Einsteinéhez mérhető. "Nagy büszkeség, de nagy felelősség is egyben" - mondta az apa, Roberto Ramírez azzal kapcsolatban, hogy fia a világ egyik legrangosabb egyetemére tart.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X