Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Egy szak, ahol 2013-ban egyetlen állami ösztöndíjas hely sem lesz

Forrás: MTI / Kiss István

A Malév csődje és a felsőoktatási forrásmegvonások veszélybe sodorhatják a hazai felsőfokú pilótaképzést. Főiskolai szinten csak Nyíregyházán képeznek Magyarországon pilótákat, forráshiány miatt viszont idén szeptemberben nem tudnak államilag támogatott képzést indítani. Ez az egyetlen olyan akkreditált szak, amihez az állam nem biztosítja a fedezetet, ezért nem hirdetik meg még olyan formában sem, mint a többi 16, eredetileg csak önköltséges formában induló képzést.

hirdetés
hirdetés

Az intézmény idén tíz fizetős helyet hirdetett meg, és még nem tudni, mennyien jelentkeztek, illetve ebből mennyien mennek át a szigorú alkalmassági vizsgán. Tavaly az állam még hat helyet támogatott, további négy önköltséges hallgatónak biztosítottak helyet. A komplett képzés 10-12 millió forintba kerül. A cikk folytatását a hvg.hu-n olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X