Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Így kaphattok havi 250-220 ezer forintos ösztöndíjat - külföldi szakmai gyakorlat

Külföldi szakmai gyakorlat támogatására pályázhattok március 10-ig. A Campus Hungary program ösztöndíjának összege havonta 150-220 ezer forint - összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Forrás: MTI Fotó: Marjai János
Kik pályázhatnak?

Azok a főiskolások és egyetemisták, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, és van legalább két lezárt félévük (MA/MSc és a PhD hallgatók esetében ez nem feltétel). Pályázhatnak olyan, a doktori disszertáció előtt álló PhD hallgatók is, akik a pályázat leadásához képest legfeljebb két évvel korábban abszolváltak.

hirdetés
hirdetés

Középfokú szinten kell beszélnetek a megpályázott tevékenység munkanyelvét (ezt nyelvvizsgával kell igazolni). A pályázathoz szükség van a választott intézmény fogadólevelére, illetve a küldő tanszék jóváhagyására. A hazaérkezés után szakmai beszámolót kell készíteni, és le kell adni a fogadó intézmény igazolásait is.

Milyen intézményekben lehet a szakmai gyakorlatot teljesíteni?

Bármilyen külföldi intézménybe – vállalatokhoz, felsőoktatási intézménybe vagy kutatóintézetbe, múzeumba vagy levéltárba -, amelyet a küldő intézmény jóváhagyott.

Milyen hosszú lehet a szakmai gyakorlat?

4-21 hét. Az ösztöndíjat 2013. április 30. és 2014. augusztus 31. között kell felhasználni.

Mekkora az ösztöndíj összege?

Havi 150-220 ezer forint. Ha az AIESEC-en keresztül vesztek részt szakmai gyakorlaton, egyénileg bírálják el a támogatás összegét.

Campus Hungary ösztöndíjak

Rövid külföldi tanulmányút

3-6 hónapos külföldi részképzés

Meddig lehet pályázni?

A jelentkezési időszak február 10-től március 10-ig tart, a pályázatot a Campus Hungary oldalán nyújthatjátok be.

Mi alapján döntenek?

Az elbírálásnál a súlyozott féléves átlagot, a tudományos tevékenységet és a beadott munkatervet veszik figyelembe. Előnyt élveznek az OTDK-helyezettek, azok, akik műszaki vagy természettudományos területen tanulnak, illetve akik vállalják, hogy a szakmai gyakorlat alatt blogot és élménybeszámolót írnak, vagy hazatérésük után előadást tartanak. Előny az is, ha a szakmai gyakorlatot a küldő intézmény beszámítja az itthoni tanulmányokba.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X