Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Jövő héten dönt a Műegyetem a Skywalker-jelmezes hallgató sorsáról

1
Forrás: Túry Gergely

Várhatóan a jövő hét elején dől el, hogy indul-e fegyelmi eljárás az ellen a hallgató ellen, aki szerdán egy fegyvernek látszó tárggyal - mint utóbb kiderült, egy játék pisztollyal - ült be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) egyik előadására. A szerdai BME-s akcióról itt találjátok az összes cikket.

hirdetés
hirdetés

Pokol György, a kar dékánja csütörtökön azt mondta, hogy jövő hét elején dől el, megindul-e a fegyelmi eljárás, addigra tisztázódhat minden körülmény. A hallgatói fegyelmi szabályzat szerint ha az a gyanú merül fel, hogy egy hallgató kötelezettségeit, az egyetemi szabályokat megszegte, akkor meg kell vizsgálni, indítsanak-e fegyelmi eljárást, erről a dékán dönt.

Hozzátette: ha fegyelmi eljárás indul, akkor a - már megválasztott, hallgatókból, oktatókból álló - hallgatói fegyelmi bizottság tájékozódik, meghallgatja az érintetteket, és ez után határoz.

Pokol György közlése szerint a bizottság dönthet úgy, hogy nem kell a hallgatót megbüntetni, és úgy is, hogy igen. Utóbbi esetben a büntetés a megrovástól a tanulmányoktól meghatározott időre való eltiltásig terjedhet. 

Meglátása szerint a fiatalember "tiszta meggondolatlanságból" cselekedett, és nem merült fel benne, hogy ebből bármi probléma lehet. Egyébként rendesen tanuló, társai körében népszerű fiatalember - jegyezte meg.

Mint mondta, "nincs olyan késztetés, hogy a jövőjét tönkre kell tenni", de azt sem lehet mondani, hogy nem történt semmi, és az ilyen dolgokra nem kell odafigyelni. Ezzel nem lehet vég nélkül játszadozni - tette hozzá a dékán, utalva a pécsi esetre is. 

A Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében egy hallgató 2009 novemberében fegyverrel megölte egy 19 éves csoporttársát, míg egy másik hallgatót, egy oktatót és egy takarítónőt súlyosan megsebesített. 

Szerda délelőtt kiürítették a BME-t, miután egy diák fürdőköpenyben ült be az egyik előadásra, majd fegyvert - mint utóbb kiderült játék pisztolyt - tett ki a padra. A fiatalembert elfogó Terrorelhárítási Központ közölte: minden bejelentést komolyan vesz, nincs lehetősége és ideje mérlegelni olyan esetekben, amikor emberéletek lehetnek veszélyben. A rendőrség nem indít eljárást a hallgatóval szemben

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Kovács István

Ezt az egészet, egy diáktárs robbantotta ki. Elmondása szerint, az előadóban mellé telepedett le a Star Wars hős majd az asztalra helyezte a fegyvernek látszó tárgyat. Sokáig vizsgálgatta, majd úgy döntött megijed, mert valódi fegyvernek gondolta... Ezután szállt ki nagy erőkkel a tek (meg a rendőrök, meg a mentők, meg a tűzoltók, meg a katasztrófa védelem...) Hivatalos közlésből tudható, hogy a terembe magát hallgatónak álcázva Darth Vader közelében letelepedett a tek tapasztalt, tanult kollégája. Sokáig vizsgálgatta a fegyvernek látszó tárgyat, majd úgy döntött itt komoly terrorfenyegetettség esete forog fenn. Ezután indult meg a hadművelet minek során, bravúros akcióval elfogták a farsangi maskarás diákot és lefoglalták a berregtethető frankó, kínai játékpisztolyt.
Megjegyzésem:
A sajtóban több helyen fellelhető fotók tanulsága szerint (egyébként gyatra képek, és mégis...)---
1.) a fegyvernek látszó fegyver csövének a megfelelő végén nincsen lyuk (ahol a lövedék el tudna távozni)
2.) több helyen műanyag fröccsöntési/préselési nyomok láthatók olyan pontokon, amik egy "igazi" fegyver esetén szükségszerűen fémből volnának.
3.) még a rossz minőségű képeken is jól látszik, hogy a csavar fejek is egybe vannak fröccsöntve a tárgy többi részével, vagyis nem különálló alkatrészekből van összeszerelve, hanem egy darabból vannak fröccsöntve/préselve. Ilyen fegyver nincs... maximum a ravasz lehetett külön darab, hogy berrrrregtetni lehessen :):):)
Következtetés:
1.) az a műegyetemi(!!!) hallgató palánta, aki ezt hosszú vizsgálódás után így benyalta, az nem a műszaki(!!!) egyetemre, hanem mondjuk óvónőképzőbe való... ((hacsak nem szándékosan spékelte meg a viccet sajátos viccével, akkor viszont buggyant és óvónőnek sem alkalmas semmiképpen!))... DE LEGALÁBB NEKI (EGYSZERŰ ÁLLAMPOLGÁRNAK), JOGA VAN HÜLYÉNEK LENNI ÉS/VAGY AKÁR INDOKOLATLANUL MEGIJEDNI.
2.) Az a tek alkalmazott (drága közpénzen kiképezve!) a mi fizetésünk tízszereséért, aki a lyuk nélküli csövű, made in china egy darabból álló berregtethető gyermekjátékot a kiabáló "ez mind műanyag"-ságával valódi fegyvernek gondol, és tapasztalt kommandós létére semmi frappáns megoldás nem jut eszébe az egyébként hullára nyugodt és unatkozó maskarással kapcsolatban (azért nekem lettek volna veszélytelen! és jóval olcsóbb!! ötleteim!!!) NOS EZ A KOMMANDÓS KOLLÉGA MAX. DISZNÓK MEGREGULÁZÁSÁRA VALÓ EGY SERTÉS TELEPEN... ÉS JOGGAL FELTÉTELEZHETJÜK, HOGY Ő MÉG A JOBBAK KÖZÜL VALÓ, HA ŐT KÜLDTÉK BE FELDERÍTENI :) AKKOR MIT ÉR AZ EGÉSZ "CSAPAT" EGYÜTT??? EZ VÉLEMÉNYEM SZERIN VÉRLÁZÍTÓ ÉS SAJNÁLNI VALÓ IS EGYSZERRE :(:(:(
... persze azért az is elgondolkoztató, hogy miért csak Darth Vadert teperték a földre az igen lelkes „szakemberek”... ugyanis (tanúk egybe hangzó állítása szerint) az előadóteremben volt még, Yoda mester és az ifjú Anakin Skywalker is fénykarddal azaz fegyverrel(!!!)* hadonászva... ők megúszták... biztosan, mert velük volt az erő.
*(20 W daylight typ. Tungsram neoncső)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X