Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Képek: Orbán kínos beszólásán röhög az internet

24

Azt már múlt hétfőn sejteni lehetett, hogy nem arat majd nagy sikert Orbán Viktor elejtett félmondata "a romkocsmákban merengő állástalan diplomásokról", de azt mi sem gondoltuk volna, hogy néhány napon belül több tucat Orbán-mém kering majd a közösségi oldalakon. Íme, a legjobbak.

Forrás: Facebook
hirdetés
Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Hozzászólások (24) , melyek közül a legfrissebbek:

István Horváth

Lehet, hogy a romkocsma lesz az új kollégiumi szoba analógiája? Persze valószínüleg a kollégiumban is volt annyi pia, hogy hosszú idejű mentális zavarokra elegendő legyen.

István Horváth

Há ez asztán remek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Nagyon tetszik)

Szeretném, ha valaki feltenné a romkocsmák listályát)

keddi6519

Intelligenciát nem lehet megtanulni, úgy tűnik ez igaz egy miniszterelnöki pozícióban is.

Loho

Titokban gyertyát gyújt és pincébe bújik a merész partizán...
Romkocsmákban szeretnék zenélni!!!
http://www.youtube.com/watch?v=oyfG2x7-BT0

Zabalint

Szóval eleve ott kezdődik, hogy a romkocsmázás pesti sznob szokás (bár vidéki városokban is megjelent pár romkocsma, de ezek jóval olcsóbbak és kommerszebbek) egyrészt, másrészt pedig nagyon sok külföldi, Budapesten bulizó fiatal látogatja ezeket a helyeket, a diplomás munkanélküliség pedig sokkal inkább vidéki jelenség, és nem mert nem akarnak dolgozni, hanem mert egyszerűen kevés a munkahely Budapestet, Győrt és még 1-2 várost leszámítva.

Az is igaz, hogy rengeteg az értelmetlen, vagy munkaerőpiacon alig keresett szak. A probléma Orbán kijelentésével ezekre vonatkoztatva az, hogy míg a jogász és a gazdasági szakok támogatott helyeinek száma le lesz nullázva, addig egy rakat ruhatáros-büfés szakon továbbra is be lehet kerülni államilag finanszírozott helyekre. Ugyanakkor a másik oldalon, a műszaki szakterületen már 10 éve is rengeteg hülye került be, mert a rossz közoktatás okozta matematikaundor miatt súlyos az alul jelentkezés, egy vidéki egyetem gépészmérnök szakára már 10 éve is bekerülhetett egy 2-es, 3-as tanuló, aki aztán 99%-os eséllyel nem végezte el, de a normatíva miatt a rendszerben maradt pár évre. Szóval attól, hogy egy tollvonással növelik ezen helyek számát, még semmivel nem lesz több mérnök. Külön felhívom a figyelmet az informatika szakokra, amelyeknek amellett sikerül ontania a diplomás (vagy diploma nélküli félbehagyós) munkanélkülieket, hogy amúgy a szakma rengeteg területén van hiány jó szakemberből.

És ami a hab a tortán, a legdurvább munkanélküli képzőt, az FSZ képzéseket meg tovább duzzasztaná drága kormányunk...

Zabalint

Az a helyzet, hogy Orbánnak a mondanivalójában van igazság, ám egyrészt az a gáz, hogy pont ő mondja, akinek első munkahelye a parlament volt, másrészt pedig ennél azért jóval bonyolultabb a dolog.

tamas46

sajnos úgy kell kezdenem: az én időmben.. Ez azt jelenti(1964-ben érettségiztem)aki egyetemre akart menni,az a jogra jelentkezett,mert ott volt a legnagyobb esélye, hogy felveszik.Meg is látszik az országgyűlésen,hiszen a képviselők többsége jogász.Törvényeket gyártani asztal mellett is lehet-sőt ott a lagkönnyebb- de ennek az élethez és pláne az igazsághoz igen kevés köze van.
Sokkal bölcsebb lehetne a Parlament, ha az ott ülők-miután bejutottak- nem felejtenének el, hogy nekik is vannak szüleik,nekik is valahol dolgozni lehetne,és a GDP(nemzeti össztermék)nem abból keletkezik,hogy jogszabályokat alkotnak,hanem a termelésből elsődlegesen.A termeléshez fűződő szolgáltatásokbó másodlagosan,és az ehehz kapcsolódó szolgáltatásokból harmadlagosan.Ezért a GDP szempontjából az állami alkalmazottak(kivéve az egészségügy,az oktatásügy dolgozóit) munkája harmadlagos,azaz nem tesznek hozzá semmit, csak elvesznek abból a megtermelt értékből,amit az elsődleges és másodlgos fázisokban előállítottak.Ilyen pl: a minisztériumok(az adminisztráciő)munkája,ilyen a kormányivatalok,ilyen az igazságügy,és nem utolsó sorban az önkormányzatok,és adóhivatalok munkája.Az általuk előállított érték közelít a nullához,de a GDP-ből felhasznált érték 70% körül van.Erre mutat az is, hogy egy beruházás igazán nem oldja meg soha a munkavállalás folyamatos lehetőségét,így a nem termelő bruházások értelemszerűen nem munkahelyteremtő lehetőségek,csak átmeneti rész megoldások.Ezért kellene az oktatás átalakítását abba az irányba terelni. hogy az oktatásból kikerülők a termelésbe és ne a szolgáltatási szférába kerülhessenek.Minek kell ennyi jogász,közgazdász,informatikus,és miért nincs mérnök,technikus(ha egyáltalán létezik még ilyen)tervező.

Anna748

Adóbubus, neked hány diplomád van? Az biztos, hogy Orbán Viktor nem rád gondolt,s nem örül az ilyen szövegű híveknek.Egészen lejáratjátok a pártot.

Adóbubus

Csajk egy a lényeg!

A komcsi-zsidó ballib sajtó megint talált valami ürügyet arra, hogy Orbán Viktort szidalmazhassa.

Az ellenzéki hozzászólóknak is üzenem: KAPJÁTOK BE!

Legalább elélveztetek a saját hülyeségeteken?

Fábián Magdolna

Ez a sok Parlamenti állástalan diplomás, mind a kocsma pultját támasztaná merengve, ha a választók okosabbak lennének,és elzavarnák őket.

Andrási Jozsef

Valaki írja, hogy az elmúlt 100 év legrosszabb kormányát kaptuk.Na ja minden nép olyan kormányt "kap" amilyent megérdemel, illetve amilyent választ.De hogy is mondá Széchenyi?"„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.” /Gróf Széchenyi István/

Andrási Jozsef

HiHiHiHiHi!!!Feco nem vallott be semmit. Azemúttnyócév alatt óriásit fejlődött a gazdaság. Mily szerencse, hogy felépültek a főbb autópályák többek között ennek köszönhető és Fecó korrekt gazdaságpolitikájának, hogy már termel a MERZEDES gyár és stb.Különben már gatyánk sem lenne. Orbán és csapata úgy lerobbantotta a gazdaságot hogy évek kellenek a helyreállításához.

Surabaya

ez az értelmiség és a tanulás, a tudás, mint érték ellen való folyamatos hangulatkeltés nagyon riasztó, csak remélni merem, hogy nem következik be az értelmiséginek tűnő személy elleni nyilvános, utcai támadás....

Fakilincs

Hát és nincs igaza?
-Mit mond az egyik bölcsész a másiknak?
-???
- Kólával vagy sprite-tal kéred a sajtburgert?

Gabor22

Engem nem érdekel ez az egész. Mindenki saját szerencséjének kovácsa, csak ne csodálkozzon akkor, hogyha befejezi az egyetemet és nem kap vele állást. A technika világában élünk és szerintem erre felé kellene tekinteni, nem pedig azzal foglalkozni, hogy mi volt 200 vagy 300 évvel ezelőtt, mert az senkit sem érdekel.
De ahogy azt már írtam, engem nem érdekel ez az egész téma, csak a véleményem mondtam el. És csak annyit szerettem volna kifejezni vele, hogy most mindenkinek meg kell hoznia egy nagyon fontos döntést. Élete talán -egyik legfontosabb döntését és nem mindegy, hogy hova jelentkezik, hogy hova veszik fel, hogy milyen végzettséget kap. Ha valakit érdekel a saját jövője, akkor ezeket számításba veszi.

Gabor22

"nem vagyok tisztában azzal, amiről beszélek". Szerintem előbb el kellene menni dolgozni, nem pedig az államon élősködni, hanem dolgozni menni és tapasztalatokat szerezni. 16 éves koromtól vállalok diákmunkát. 18 éves korom óta pedig gyárban dolgozom és hidd el, átlátom azt, hogy mi ebben az országban a baj. Nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz.

Annyi felesleges szak van, aminek semmi értelme, mégis százával jelentkeznek rá és termelik a csődöt az országnak. Most majd remélem, hogy tisztességre tanítják az embereket és rendesen választanak olyan szakot, amivel el is lehet helyezkedni.

Ha jól emlékszem, kb. 1 hónapja sírt itt valaki, hogy ő újságíró szeretne lenni, de nehezítették az idei érettségit és fizetősre fog csak bekerülni. Én nem tudom az ilyet sajnálni. Épp elég idióta szabad bölcsész, meg média szakos van ebben az országban, hogy ezekre a szakokra államilag támogatott helyet nem adnék. Adják inkább azt oda a TTK-nak vagy az orvosi karnak, mert annak legalább van értelme.

Gabor22

Az a legnagyobb gond, hogy nem a munkára tanítják a fiatalokat, meg nem a tisztességre! Itt kezdődik m,inden probléma forrása. Sok embernek nagy a szája, ahelyett, hogy elmenne például dolgozni. Egyetem mellett is meg lehet tenni, mert tavaly egyetem mellett dolgoztam. Nem kell a munkától félni.

Gabor22

De igen, de nekem például az a fontos, hogy mennyi a fizetésem, mert el kell magamat tartanom, iskola mellett dolgozni 8-12 órában, mert nincs mellettem apuci, anyuci, aki eltart. És most sokkal sz.rabb, mint 2 éve. Gyurcsány is egy patkány, elvégre politikus.

critical character

Szegény Gabor22 és Kovács László (nomen est omen) nincs teljesen tisztában azzal, hogy miről beszél ("trükkök százai", "a világgazdaság pénzbősége", "soha nem hittem, hogy ilyen mélyre süllyedünk..." stb., stb., ugye, nem is hallottak róla?)!

Gabor22

Orbán: Álmomban sikerült, ami a valóságban soha :D Nagyobb mesét meséltem, mint Páfrány és a Moha :D. Viktor vagyok, a győztes, a vezér, aki köpönyegforgatással mindent elér :D. Sírok, zokogok, hogy nincs meg a hatalom, ha bársonyszéket látok a szememet eltakarom xĐ... :P

Gabor22

Orbán a legnagyobb hazug politikusunk! Fecó legalább bevallotta, hogy nem csináltak semmi értelmeset 4 évig, de legalább nem tették annyira tönkre az országot, mint most...

Amúgy jut eszembe :D Itt van a Fidesz indulója kicsit másképp ->

http://www.youtube.com/watch?v=0sMjXLt6ITo

Kovács László

az utóbbi 100 év legrosszabb kormányát kaptuk a nyakunkba,minden téren süllyedünk egyre rosszabb helyzetbe kerülünk,Helyette vannak tündér mesék a gazdaságba és a politikai hatalom megszerzése és megtartása a legfontosabb dolga a soha nem hazudó ország megosztó gazembernek.Van négy millió szegény ember akinek a száma folyamatosan nő,és vannak havonta csodálatos új tervek amiből semmi nem lesz.Hol van már az adó csökkentés kormány hol van már az egy millió új munka hely ? helyette maradt a mese és a szegénység,és a tolvajok sora akik most fideszesek és orbán aki felelős. De szokás szerint a bűnösök megint szabadon távozhatnak

Barna László

Orbán Viktor megint saját élete egy epizódjával példázódik . Ő is így merengett dolgozzon vagy politikus legyen .Ha a munkát választja az felelősséggel jár, de a politikában elég erkölcsi gyengeségének erősségét tökélyre vinni .

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X