Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Képek: Orbán kínos beszólásán röhög az internet

17

Azt már múlt hétfőn sejteni lehetett, hogy nem arat majd nagy sikert Orbán Viktor elejtett félmondata "a romkocsmákban merengő állástalan diplomásokról", de azt mi sem gondoltuk volna, hogy néhány napon belül több tucat Orbán-mém kering majd a közösségi oldalakon. Íme, a legjobbak.

Forrás: Facebook
hirdetés
hirdetés
Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (17) , melyek közül a legfrissebbek:

István Horváth

Lehet, hogy a romkocsma lesz az új kollégiumi szoba analógiája? Persze valószínüleg a kollégiumban is volt annyi pia, hogy hosszú idejű mentális zavarokra elegendő legyen.

István Horváth

Há ez asztán remek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Nagyon tetszik)

Szeretném, ha valaki feltenné a romkocsmák listályát)

Loho

Titokban gyertyát gyújt és pincébe bújik a merész partizán...
Romkocsmákban szeretnék zenélni!!!
http://www.youtube.com/watch?v=oyfG2x7-BT0

Zabalint

Szóval eleve ott kezdődik, hogy a romkocsmázás pesti sznob szokás (bár vidéki városokban is megjelent pár romkocsma, de ezek jóval olcsóbbak és kommerszebbek) egyrészt, másrészt pedig nagyon sok külföldi, Budapesten bulizó fiatal látogatja ezeket a helyeket, a diplomás munkanélküliség pedig sokkal inkább vidéki jelenség, és nem mert nem akarnak dolgozni, hanem mert egyszerűen kevés a munkahely Budapestet, Győrt és még 1-2 várost leszámítva.

Az is igaz, hogy rengeteg az értelmetlen, vagy munkaerőpiacon alig keresett szak. A probléma Orbán kijelentésével ezekre vonatkoztatva az, hogy míg a jogász és a gazdasági szakok támogatott helyeinek száma le lesz nullázva, addig egy rakat ruhatáros-büfés szakon továbbra is be lehet kerülni államilag finanszírozott helyekre. Ugyanakkor a másik oldalon, a műszaki szakterületen már 10 éve is rengeteg hülye került be, mert a rossz közoktatás okozta matematikaundor miatt súlyos az alul jelentkezés, egy vidéki egyetem gépészmérnök szakára már 10 éve is bekerülhetett egy 2-es, 3-as tanuló, aki aztán 99%-os eséllyel nem végezte el, de a normatíva miatt a rendszerben maradt pár évre. Szóval attól, hogy egy tollvonással növelik ezen helyek számát, még semmivel nem lesz több mérnök. Külön felhívom a figyelmet az informatika szakokra, amelyeknek amellett sikerül ontania a diplomás (vagy diploma nélküli félbehagyós) munkanélkülieket, hogy amúgy a szakma rengeteg területén van hiány jó szakemberből.

És ami a hab a tortán, a legdurvább munkanélküli képzőt, az FSZ képzéseket meg tovább duzzasztaná drága kormányunk...

Zabalint

Az a helyzet, hogy Orbánnak a mondanivalójában van igazság, ám egyrészt az a gáz, hogy pont ő mondja, akinek első munkahelye a parlament volt, másrészt pedig ennél azért jóval bonyolultabb a dolog.

Anna748

Adóbubus, neked hány diplomád van? Az biztos, hogy Orbán Viktor nem rád gondolt,s nem örül az ilyen szövegű híveknek.Egészen lejáratjátok a pártot.

Adóbubus

Csajk egy a lényeg!

A komcsi-zsidó ballib sajtó megint talált valami ürügyet arra, hogy Orbán Viktort szidalmazhassa.

Az ellenzéki hozzászólóknak is üzenem: KAPJÁTOK BE!

Legalább elélveztetek a saját hülyeségeteken?

Fábián Magdolna

Ez a sok Parlamenti állástalan diplomás, mind a kocsma pultját támasztaná merengve, ha a választók okosabbak lennének,és elzavarnák őket.

Andrási Jozsef

Valaki írja, hogy az elmúlt 100 év legrosszabb kormányát kaptuk.Na ja minden nép olyan kormányt "kap" amilyent megérdemel, illetve amilyent választ.De hogy is mondá Széchenyi?"„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.” /Gróf Széchenyi István/

Fakilincs

Hát és nincs igaza?
-Mit mond az egyik bölcsész a másiknak?
-???
- Kólával vagy sprite-tal kéred a sajtburgert?

Gabor22

"nem vagyok tisztában azzal, amiről beszélek". Szerintem előbb el kellene menni dolgozni, nem pedig az államon élősködni, hanem dolgozni menni és tapasztalatokat szerezni. 16 éves koromtól vállalok diákmunkát. 18 éves korom óta pedig gyárban dolgozom és hidd el, átlátom azt, hogy mi ebben az országban a baj. Nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz.

Annyi felesleges szak van, aminek semmi értelme, mégis százával jelentkeznek rá és termelik a csődöt az országnak. Most majd remélem, hogy tisztességre tanítják az embereket és rendesen választanak olyan szakot, amivel el is lehet helyezkedni.

Ha jól emlékszem, kb. 1 hónapja sírt itt valaki, hogy ő újságíró szeretne lenni, de nehezítették az idei érettségit és fizetősre fog csak bekerülni. Én nem tudom az ilyet sajnálni. Épp elég idióta szabad bölcsész, meg média szakos van ebben az országban, hogy ezekre a szakokra államilag támogatott helyet nem adnék. Adják inkább azt oda a TTK-nak vagy az orvosi karnak, mert annak legalább van értelme.

Gabor22

Az a legnagyobb gond, hogy nem a munkára tanítják a fiatalokat, meg nem a tisztességre! Itt kezdődik m,inden probléma forrása. Sok embernek nagy a szája, ahelyett, hogy elmenne például dolgozni. Egyetem mellett is meg lehet tenni, mert tavaly egyetem mellett dolgoztam. Nem kell a munkától félni.

Gabor22

De igen, de nekem például az a fontos, hogy mennyi a fizetésem, mert el kell magamat tartanom, iskola mellett dolgozni 8-12 órában, mert nincs mellettem apuci, anyuci, aki eltart. És most sokkal sz.rabb, mint 2 éve. Gyurcsány is egy patkány, elvégre politikus.

critical character

Szegény Gabor22 és Kovács László (nomen est omen) nincs teljesen tisztában azzal, hogy miről beszél ("trükkök százai", "a világgazdaság pénzbősége", "soha nem hittem, hogy ilyen mélyre süllyedünk..." stb., stb., ugye, nem is hallottak róla?)!

Gabor22

Orbán a legnagyobb hazug politikusunk! Fecó legalább bevallotta, hogy nem csináltak semmi értelmeset 4 évig, de legalább nem tették annyira tönkre az országot, mint most...

Amúgy jut eszembe :D Itt van a Fidesz indulója kicsit másképp ->

http://www.youtube.com/watch?v=0sMjXLt6ITo

Kovács László

az utóbbi 100 év legrosszabb kormányát kaptuk a nyakunkba,minden téren süllyedünk egyre rosszabb helyzetbe kerülünk,Helyette vannak tündér mesék a gazdaságba és a politikai hatalom megszerzése és megtartása a legfontosabb dolga a soha nem hazudó ország megosztó gazembernek.Van négy millió szegény ember akinek a száma folyamatosan nő,és vannak havonta csodálatos új tervek amiből semmi nem lesz.Hol van már az adó csökkentés kormány hol van már az egy millió új munka hely ? helyette maradt a mese és a szegénység,és a tolvajok sora akik most fideszesek és orbán aki felelős. De szokás szerint a bűnösök megint szabadon távozhatnak

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X