Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A BME-t a régi, a SOTE-t új rektor vezeti júliustól

Semmelweis Egyetem
A Semmelweis Egyetem rektori hivatalának épülete. Elsejétől Szél Ágoston vezeti az intézményt
Forrás: Fülöp Máté

Két felsőoktatási intézmény új rektora lép hivatalba július 1-jén: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) régi-új vezetője Péceli Gábor, míg a Semmelweis Egyetem (SE) rektora három éven át Szél Ágoston lesz.

hirdetés
hirdetés

A Semmelweis Egyetem új rektorának pályázatát március 30-án az egyetem szenátusa és a szaktárca is támogatta. Az eddigi rektor, Tulassay Tivadar 2003 óta vezette az intézményt, megbízatása június 30-án járt le. Tulassay Tivadar a Schmitt Pál államfő plágiumügyében hozott egyetemi döntés után - bizalomvesztésre hivatkozva - lemondott, de a lemondást Réthelyi Miklós akkori miniszter nem fogadta el, s a törvények adta lehetőséggel élve igényt tartott arra, hogy a rektor a hivatalában maradjon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X