Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Amerikai kapcsolatokat épít a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Vezető amerikai egyetemekkel cserediákprogramokról és közös kutatási projektekről tárgyalt Gál András Levente kormánybiztos az Amerikai Egyesült Államokban - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken.

A Harvard Egyetem télen. Felmelegítik a kapcsolatokat?
A Harvard Egyetem télen. Felmelegítik a kapcsolatokat?
hirdetés
hirdetés

A közlemény szerint a Tufts Egyetem Fletcher School és a Harvard Egyetem Kennedy School of Goverment képviselőivel folytatott egyeztetések célja, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) diákjai és professzorai a későbbiekben az Egyesült Államok egyetemein is gyarapíthassák tudásukat.

A kormánybiztos a bostoni Tufts Egyetem Fletcher School és az NKE közötti stratégiai megállapodásról egyeztetett, amelynek keretében diák- és professzori csereprogramok valósulhatnak meg, illetve olyan közös kutatási projektek, amelyeket a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program végrehajtása során a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gondoz. Ennek egyik legfontosabb része lehet a nemzetközi kapcsolatok és stratégiaalkotás területén történő együttműködés. Megfelelő előkészítés és az egyetemi testületek jóváhagyása után a keretmegállapodást várhatóan 2012 októberében aláírhatják Patyi Andrással, az NKE rektorával.

A Harvard Egyetem Kennedy School of Goverment képviselőivel folytatott megbeszélések alapján a Harvard szakértői áttekintik az NKE által vitt kormányzati fejlesztési programokat és 2012 szeptemberére meghatározhatják azokat a közös kutatási projekteket és feltételeket, amelyekben az együttműködés lehetséges. Ennek a kutatási együttműködésnek része lehet a diák és professzori fogadás és -küldés az NKE és a Harvard között - olvasható a KIM közleményében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X