Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nem szüntetik meg a Kecskeméti Főiskola kertészeti karát

Továbbra is lesz agrárképzés a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karán, de az államilag finanszírozott képzési helyek számának csökkenése miatt racionálisabb működésre van szükség - mondta Danyi József rektor.

Senkinek nem jutott eszébe az agrárképzés megszüntetése, sőt éppen a megerősítésén dolgoznak, hiszen Kecskemét az egyik hagyományos agrárképzési központ, de a kar jelenlegi formájában nem finanszírozható, ezért kevesebb vezetőre és racionálisabb működésre van szükség - mondta a rektor, válaszolva a Kertészeti Főiskolai Kar megszűnéséről szóló híresztelésekre. 

hirdetés
hirdetés

A Kertészeti Főiskolai Kar hallgatói létszáma megcsappant, jelenleg 700-an tanulnak a karon, ebben az évben azonban mindössze 30, államilag finanszírozott képzésben részesülő hallgató felvételére van lehetőségük. 

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X