Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nem szüntetik meg a Kecskeméti Főiskola kertészeti karát

Továbbra is lesz agrárképzés a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karán, de az államilag finanszírozott képzési helyek számának csökkenése miatt racionálisabb működésre van szükség - mondta Danyi József rektor.

Senkinek nem jutott eszébe az agrárképzés megszüntetése, sőt éppen a megerősítésén dolgoznak, hiszen Kecskemét az egyik hagyományos agrárképzési központ, de a kar jelenlegi formájában nem finanszírozható, ezért kevesebb vezetőre és racionálisabb működésre van szükség - mondta a rektor, válaszolva a Kertészeti Főiskolai Kar megszűnéséről szóló híresztelésekre. 

hirdetés

A Kertészeti Főiskolai Kar hallgatói létszáma megcsappant, jelenleg 700-an tanulnak a karon, ebben az évben azonban mindössze 30, államilag finanszírozott képzésben részesülő hallgató felvételére van lehetőségük. 

(x)

Még mindig tanulhatsz diplomát adó képzésben ősztől!

A BKF lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 260 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X