Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nem szüntetik meg a Kecskeméti Főiskola kertészeti karát

Továbbra is lesz agrárképzés a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karán, de az államilag finanszírozott képzési helyek számának csökkenése miatt racionálisabb működésre van szükség - mondta Danyi József rektor.

Senkinek nem jutott eszébe az agrárképzés megszüntetése, sőt éppen a megerősítésén dolgoznak, hiszen Kecskemét az egyik hagyományos agrárképzési központ, de a kar jelenlegi formájában nem finanszírozható, ezért kevesebb vezetőre és racionálisabb működésre van szükség - mondta a rektor, válaszolva a Kertészeti Főiskolai Kar megszűnéséről szóló híresztelésekre. 

hirdetés
hirdetés

A Kertészeti Főiskolai Kar hallgatói létszáma megcsappant, jelenleg 700-an tanulnak a karon, ebben az évben azonban mindössze 30, államilag finanszírozott képzésben részesülő hallgató felvételére van lehetőségük. 

(x)

Egyre népszerűbb itthon is az online KRESZ tanulás

Magyarországon több mint százezren futnak neki minden évben valamilyen vezetői engedély megszerzésének. Évről évre többen tanulnak online.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásÖn korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X