Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Újabb változás: végzős alapszakosok is pályázhatnak köztársasági ösztöndíjra

Forrás: Stiller Ákos

Idén már a végzős alapszakosok is pályázhatnak köztársasági ösztöndíjra - ha a kormány is rábólint a felsőoktatási kiválóságról szóló rendelet tervezetére. Eddig a harmadéves BA- vagy BSc-szakosok nem kaphattak köztársasági ösztöndíjat, még akkor sem, ha a diploma megszerzése után rögtön továbbtanultak mesterképzésen, így egy teljes évet veszítettek.

hirdetés
hirdetés

A tervezet alapján azok, akik idén diplomáznak alapképzésen, beadhatják a pályázatot, de csak akkor, ha februárban jelentkeztek mesterképzésre - az ösztöndíj folyósításának feltétele az, hogy szeptemberben el is kezdjék a mesterszakot. Kik kaphatják meg a köztársasági ösztöndíjat, hogyan kell pályázni? Itt minden fontos infót megtaláltok az ösztöndíjról.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X