Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Újabb változás: végzős alapszakosok is pályázhatnak köztársasági ösztöndíjra

Forrás: Stiller Ákos

Idén már a végzős alapszakosok is pályázhatnak köztársasági ösztöndíjra - ha a kormány is rábólint a felsőoktatási kiválóságról szóló rendelet tervezetére. Eddig a harmadéves BA- vagy BSc-szakosok nem kaphattak köztársasági ösztöndíjat, még akkor sem, ha a diploma megszerzése után rögtön továbbtanultak mesterképzésen, így egy teljes évet veszítettek.

hirdetés

A tervezet alapján azok, akik idén diplomáznak alapképzésen, beadhatják a pályázatot, de csak akkor, ha februárban jelentkeztek mesterképzésre - az ösztöndíj folyósításának feltétele az, hogy szeptemberben el is kezdjék a mesterszakot. Kik kaphatják meg a köztársasági ösztöndíjat, hogyan kell pályázni? Itt minden fontos infót megtaláltok az ösztöndíjról.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X