Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Újra a világ legjobbjai közé került a Szegedi Tudományegyetem

1
Szegedi Tudományegyetem
Két világrangsorra is felkerült a Szegedi Tudományegyetem
Forrás: MTI

Továbbra is a világ legjobb egyetemeit rangsoroló listán szerepel a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) - olvasható a felsőoktatási intézmény közleményében. Az SZTE a vidéki felsőoktatási intézmények közül ismét felkerült a két legismertebb egyetemi világrangsorra, a QS World University Rankings és a Shanghai Jiao Tong University által készített ARWU-listára is.

hirdetés
hirdetés

Pálfi György, az SZTE nemzetközi kapcsolati igazgatója közölte, mindkét rangsor a felsőoktatási intézmények eredményességi és kiválósági paramétereire épít. Figyelembe veszi többek között a tudományos publikációk számát, azok idézettségét, az oktató-hallgató arányt, ezek mellett a külföldi oktatók és hallgatók aránya alapján hasonlítják össze a felsőoktatási intézményeket.

CEU, ELTE, SZTE
 A brit QS-rangsorban 2011-es elemzésében a Közép-európai Egyetem (CEU), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) jelentik meg - a magyar intézmények közül a legjobb helyet a CEU szerezte meg. A témáról bővebben itt olvashattok.

Hangsúlyozta, hogy a magyar egyetemek közül továbbra is csak kettőt jegyeznek a világ ötszáz legjobb intézményét bemutató ARWU listán. Az SZTE és az ELTE egyaránt a 300-400 közötti helyek egyikét foglalja el.

Ahogy arról az eduline korábban beszámolt, az idei sanghaji listát a Harvard vezeti a Stanford és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) előtt. A legjobb európai intézmény, az University of Cambridge az ötödik a listán. A QS Rankings idei listáját Cambridge vezeti, míg a Harvard a második, az MIT a harmadik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Soukup Lajos

http://www.topuniversities.com/institution/central-european-university

http://www.topuniversities.com/institution/eoetvoes-lorand-university

http://www.topuniversities.com/institution/university-szeged

A fenti linkek alapján a QW Ranking éppenséggel a Central European University-t értékeli a legmagasabbra a hazai egyetemek közül.
A CEU a 372-edik, az ELTE 501-550-adik, az SZTE pedig 550-600-adik.

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X