Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Furcsa helyen tanulnak az indiai diákok

Diákok csoportjai lepik el esténként az indiai Bihar megye vasútállomásait. A térségben kevés házban van áram, így az egyetemisták a pályaudvarokon készülnek a vizsgáikra – adta hírül a BBC.

Hogy ne zavarja őket az elhaladó vonatok zaja és a tömeg, a diákok a peron végén gyülekeznek, és egy nagy körben ülnek le. Egyikük kérdéseket tesz fel a tankönyvből, a többiek pedig válaszolnak.

„Tanulócsoportokban dolgozunk, így könnyebb felkészülni a vizsgákra” – meséli az egyik hallgató, aki minden nap hatvan kilométert utazik, hogy együtt tanulhasson csoporttársaival a peronon. Délután hatkor indul, és este tízig marad.

hirdetés
hirdetés

A diákok saját módszereket dolgoztak ki a felkészülésre: pénzt szednek be fénymásolásra, a várható vizsgakérdéseket pedig összegyűjtik, és megpróbálnak minél rövidebb idő alatt válaszolni rájuk. A közösség is kitűnő: a már végzett hallgatók is visszajárnak, és segítenek az a tanulásban. Skype-iskola működik egy eldugott indiai faluban – összefoglalónkat itt olvashatod.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X