Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kétes értékű diplomák és doktori címek miatt magyarázkodhatnak a politikusok?

Számos közéleti szereplő szerzett kétes értékű, ám az önéletrajz fényezésére megfelelőnek látszó külföldi diplomát vagy megtévesztésre alkalmas „tudományos” címet – olvasható a HVG legfrissebb számában.

Forrás: MTI/Filep István
hirdetés
hirdetés

„A Newport International University az U.S.A. Kalifornia Államában törvényesen működő nem akkreditált intézmény. BBA, MBA, PhD és DBA fokozatát State of California által Apostille okirattal ellátott formában adja ki. Ez a nem akkreditált külföldi oklevél és tantárgyi melléklete az elvégzett tanulmányok dokumentálására szolgál. Nem használható a hazai Bologna-i rendszer, pl. tudományos Ph.D., fokozataként.”

Ez a szöveg olvasható a fővárosi Evocum Akadémia honlapján, mióta Réthelyi Miklós korábbi nemzetierőforrás-miniszter engedély nélküli felsőoktatási tevékenység miatt eltiltotta a céget bizonyos kifejezések használatától. Réthelyi 2011 tavaszán azt is leszögezte, hogy az Evocum „nem minősül felsőoktatási intézménynek”, és „megtévesztésre alkalmas” módon tüntette fel képzési programjait.

A hvg.hu kiderítette, hogy több politikus és közéleti szereplő is szerzett Newport-diplomát. Az államfővé választott Áder János helyére az Európai Parlamentbe kiküldött Bánki Erik (Fidesz) mellett a hvg.hu információi szerint Becker Pál egykori MDF-es képviselő, Retkes Attila, az SZDSZ volt elnöke, a szocialista Tóth József és a fideszes Szabó Zsolt is Newport-hallgató volt. A teljes cikket a hvg.hu-n olvashatjátok el.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X