Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Öt éven keresztül több száz embert vert át egy egyetemista

Elhunyt anyukát és rákos kisfiút hazudott az interneten az egyetemista
Elhunyt anyukát és rákos kisfiút hazudott az interneten az egyetemista
Forrás: warriorelihoax.wordpress.com

Hamis történettel csapta be az embereket egy ohiói egyetemista. Emily Dirr egy árván maradt rákos kisfiú mindennapjait osztotta meg több száz rendszeres olvasójával öt-hat éven keresztül, nemrég azonban kiderült, hogy a gyerek és családja nem létezik – számolt be a Huffington Post.

hirdetés
hirdetés

A történet szerint az ötéves kisfiú, Elias édesanyja autóbalesetben halt meg. Az olvasók több száz részvétüzenetet küldtek a gyerek családjának, emlékoldalt indítottak az elhunyt édesanyának, sőt ezer dollárt ajánlottak fel egy rákos gyerekeket támogató alapítványnak.

Hogy még valóságosabbá tegye a sztorit, az egyetemista képeket is tett fel a blogjára Eliről és családjáról, amelyeket különböző internetes oldalakról és a Facebookról töltött le – ez vezetett a lebukáshoz.

A csalást az egyik olvasó, Taryn Wright leplezte le. „Nagyon meglepődtem, hogy egy diák áll az egész dolog mögött. Rengeteg idő és energia lehetett vezetni a blogot, kitalálni és valóságossá tenni azt a rengeteg karaktert és történetet” – nyilatkozta Taryn Wright, aki egy blogot is indított az átverés részleteiről. Ezen az oldalon idézi Emily levelét, amelyből úgy tűnik, a lány megbánta tettét, és megígérte, hogy az olvasóktól kapott játékokat, képeslapokat egytől egyig visszajuttatja. Nem úgy, mint egy 16 éves diáknak, aki befektetők tízezreit csapta be az interneten – róla itt olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X