Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Túl sok hallgatót vettek fel, milliókra büntették a brit egyetemeket

London Metropolitan University: kétmilliárd forintra bírságolták
London Metropolitan University: kétmilliárd forintra bírságolták
Forrás: Wikipedia

Összesen 21 millió fontot, azaz 7 milliárd forintos bírságot kell befizetnie negyven brit egyetemnek, amiért több elsős hallgatót vettek fel, mint amennyit lehetett volna – adta hírül a The Telegraph.

hirdetés

Ez az összeg két és félszerese a tavalyi büntetésnek: a 2010/11-es tanévben mindössze 14 intézményt bírságoltak meg összesen két és fél milliárd forintra. Idén a London Metropolitan Universitynek kell a legtöbbet fizetnie: 6 millió fontos, azaz majdnem két milliárd forintos bírságot kaptak.

Nagy-Britanniában a kormány szabja meg, hogy egy intézmény hány új hallgatót vehet fel egy-egy tanévben. Sokak szerint az intézmények a létszámhatár átlépésével próbálták az idei tanévben bebiztosítani magukat: a tavalyi adatokhoz képest idén 50 ezerrel kevesebben adták be a felvételi jelentkezésüket valamelyik egyetemre vagy főiskolára. Erről itt olvashatsz bővebben.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X