Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Túl sok hallgatót vettek fel, milliókra büntették a brit egyetemeket

London Metropolitan University: kétmilliárd forintra bírságolták
London Metropolitan University: kétmilliárd forintra bírságolták
Forrás: Wikipedia

Összesen 21 millió fontot, azaz 7 milliárd forintos bírságot kell befizetnie negyven brit egyetemnek, amiért több elsős hallgatót vettek fel, mint amennyit lehetett volna – adta hírül a The Telegraph.

hirdetés
hirdetés

Ez az összeg két és félszerese a tavalyi büntetésnek: a 2010/11-es tanévben mindössze 14 intézményt bírságoltak meg összesen két és fél milliárd forintra. Idén a London Metropolitan Universitynek kell a legtöbbet fizetnie: 6 millió fontos, azaz majdnem két milliárd forintos bírságot kaptak.

Nagy-Britanniában a kormány szabja meg, hogy egy intézmény hány új hallgatót vehet fel egy-egy tanévben. Sokak szerint az intézmények a létszámhatár átlépésével próbálták az idei tanévben bebiztosítani magukat: a tavalyi adatokhoz képest idén 50 ezerrel kevesebben adták be a felvételi jelentkezésüket valamelyik egyetemre vagy főiskolára. Erről itt olvashatsz bővebben.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X