Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A hét hírei: Schmitt perel, Hoffmann Rózsa egyest kapott

Schmitt Pál beperelte a Semmelweis Egyetemet, három szakmai szervezet egyest adott Hoffmann Rózsának, mi pedig kiderítettük: a minimumponthatár emelése miatt idén körülbelül 4000-4500 diák szorulhat ki az egyetemekről. A hét hírei, röviden.

felvételi 2012
Pont Ott Parti 2011-ben. Idén már kevesebben jutnak be egyetemre, főiskolára
Forrás: stiller

Több mint négyezer diák szorul ki a felsőoktatásból idén

hirdetés
hirdetés

Több mint négyezer felvételiző továbbtanulási terveit húzhatja keresztbe a ponthatárminimum idei emelése, szeptembertől csak azok tanulhatnak egyetemen vagy főiskolán, akiknek legalább 240 pontjuk van. A szigorítással elsősorban a magán- és a vidéki főiskolák járnak rosszul - hogy miért, arról itt olvashattok.

Beperelte a Semmelweis Egyetemet Schmitt Pál

Már a lemondásától számított két héten belül, még áprilisban megtette az első jogi lépéseket Schmitt Pál volt államfő a Semmelweis Egyetem szenátusának döntése ellen - derült ki most. A szenátus a plágiumbotrány végjátékában, március 29-i határozatával visszavonta Schmitt egyetemi tudományos fokozatát - írta pénteken az Index. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Egyest kapott Hoffmann Rózsa

Elégtelent adott Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárnak az Oktatói Hálózat, a Hallgatói Hálózat és a Hálózat a Tanszabadságért - a szöveges értékelést itt találjátok.

Megvan, mikor kezdődik a 2012/2013-as tanév

Nyilvánosságra hozták a 2012/2013-as tanév rendjét: a tanítás szeptember 3-án kezdődik, a tanév az általános iskolákban 182, a középiskolákban és a szakiskolákban 181 napos lesz. A legfontosabb dátumokat itt találjátok.

Már csak másfél évig lehet előrehozott érettségire jelentkezni

A 2012/2013-as tanévben és a 2013-as őszi vizsgaidőszakban még bármelyik tantárgyból lehet előrehozott érettségire jelentkezni, 2014 januárjától viszont csak idegen nyelvekből és informatikából lehet majd előrehozott vizsgát tenni. Több ezer diák járhat rosszul, sokan ugyanis természettudományos tantárgyakból írásbeliznének és szóbeliznének idő előtt, ezeket ugyanis a legtöbb középiskolában csak a kilencedik és a tizedik évfolyamon tanulják. A teljes cikket és a részletes szabályokat itt találjátok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X