Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

„Miniegyetemek” hódításától rettegnek a rektorok

Forrás: MTI Fotó: Marjai János

A következő években sorra jöhetnek létre új felsőoktatási intézmények Nagy-Britanniában, egy kormánytervezet szerint ugyanis már ezer hallgatóval is egyetemi rangot kaphatnának – számolt be a The Telegraph.

hirdetés
hirdetés

Ez jelentős engedmény, eddig ugyanis négyezer diák kellettaz egyetemi címhez. A döntés miatt a következő években ugrásszerűen megnőhet az akkreditált felsőoktatási intézmények száma Nagy-Britanniában. Ez történt a kilencvenes évek elején is, amikor az akkori kormány több tucat politechnikumot minősített át egyetemmé.  

A rektorok fenntartással fogadják a terveket. „Természetesen teret kell hagyni az új intézményeknek, de nem lenne szabad válogatás nélkül osztogatni ezt a címet” – fogalmazott Michael Farthing, a Sussex University rektorhelyettese, a tudományegyetemeket tömörítő csoport elnöke. Vízumbotrány miatt szűnik meg Nagy-Britannia második legnagyobb egyeteme – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X