Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Meglepő kijelentés: a Corvinus jól járt a felsőoktatási átalakításokkal?

Budapesti Corvinus Egyetem
A fejlesztési tárca államtitkára szerint a Corvinus "jól járt" a felsőoktatási változtatásokkal
Forrás: stiller

A felsőoktatásban bekövetkezett változtatással a Budapesti Corvinus Egyetem nyert, mert megmaradtak a fejlődőképes karai. Bár az átalakítás a természettudományos, műszaki és agrárképzést helyezi előtérbe, a közgazdászoknak is komoly szerepük lesz a jövőben, kutatójelyeik „innovatívan tudják segíteni” a magyar gazdaságot, a vállalkozásokat – mondta Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára a BCE kutatási-fejlesztési projektjének zárókonferenciáján.

hirdetés
hirdetés

Az államtitkár hozzátette: „bízik abban”, hogy a Corvinus kutatóegyetemként komoly szerepet játszik majd a budapesti felsőoktatásban. Igaz, az eduline birtokába került, az erőforrás-minisztériumban készített tervezetben az áll, hogy a BCE nem kerül a kutatóegyetemek közé, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalakulása után megmaradt hat kart - a három budait és a három pestit - pedig két különböző felsőoktatási pólushoz sorolja.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X