Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A hét hírei: a Radnóti megmentésétől az új alaptantervig

Nyilvánosságra hozták a Nemzeti alaptantervet, elkezdődtek a szóbeli érettségik, a felsőoktatási elvonások miatt bajba került ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájának költségvetését pedig egyenesbe hozták az adományozók. A hét hírei.

Forrás: Facebook

Bárki elolvashatja az új NAT-ot

Nyilvánosságra hozták a Nemzeti alaptantervet, amelynek irodalmi részét többször kritizálta - többek között - a Magyartanárok Egylete. A végső változatba – válaszható szerzőként – bekerült Nyirő József, Sütő András, Orbán Ottó, Kertész Imre, Wass Albert, Szabó Dezső és Szerb Antal is. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés

Szülők és volt diákok mentették meg a Radnótit

Több mint 23 millió forintot gyűjtöttek össze a felsőoktatási elvonások miatt bajba került ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájának szülők és volt diákok – tudta meg az eduline. Ez az összeg 2012 végéig fedezi az intézmény közüzemi díjainak felét. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Elkezdődtek a szóbeli érettségik

Csütörtök reggel megkezdődtek az emelt szintű szóbeli vizsgák, június 18-tól pedig azoknak is vizsgázniuk kell, akik a középszintet választották. Minden fontos infót összeszedtünk a pontszámításról és a vizsgatípusokról - a teljes cikket itt olvashatjátok el.

Harminc évre ítélték a pécsi egyetemi lövöldözőt

Legalább harmincéves, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla a Pécsi Tudományegyetemen 2009 novemberében lövöldöző G. Ákost, ezzel megerősítette az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék határozatát - a teljes cikket itt olvashatjátok el.

Újraosztják az állami ösztöndíjas helyeket?

A Népszabadság pénteki számában azt írta, a Felsőoktatási Tervezési Testület javaslatot tett az erőforrás-miniszternek a 2012-es keretszámok átcsoportosítására, részösztöndíjas helyekre ugyanis alig jelentkeztek. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a cikkre úgy reagált, nincs szó újraosztásról, de az tény, hogy kevesen jelentkeztek természettudományos és műszaki képzésekre, ezért megoldást kell találni arra, hogy egyetlen állami ösztöndíjas hely se vesszen el. A teljes cikket itt olvashatjátok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X