Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Lejárt lemez a szakegyetemi integráció a Corvinus szerint

Corvinus Egyetem
Az egyetem hallgatói már 2011-ben is tiltakoztak a Corvinus feldarabolása ellen
Forrás: MTI

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) kertészettudományi karának dékánja szerint a szakegyetemi integráció gondolata túlhaladott, anakronisztikus elképzelés. Hrotkó Károly ezt a közelmúltban napvilágot látott pólusközpontok kialakításával kapcsolatban közölte pénteken.

hirdetés
hirdetés

Összegzésében a dékán azt írta: a szakegyetemi integráció nem előre, hanem visszafelé mutat. Hrotkó Károly kitért arra is, hogy a BCE keretei között kitűnő integrációs partnerre leltek a közgazdaságtudományi, szakigazgatási, és szaktanárképzési területeken, "minden integrációs szál a budapesti egyetemi karokhoz köti" őket. 

Arra készülnek - folytatta -, hogy az universitas szellemiségében a jelenlegi Corvinus karaival egységben, de a budapesti egyetemekkel folytatott természetes együttműködési kereteket kihasználva lehetőséget kapnak arra, hogy intézményük szolgálja az alapító Országos Gazdasági Egyesület szándékát, és "kertkultúrájával, az egészséges táplálkozással és biztonságos élelmiszerekkel élhető országot és környezetet" teremthetnek. 

Egy március végi javaslat szerint tizenkét felsőoktatási képzési és kutatási fejlesztési pólust alakítanának ki. Eszerint a közép-magyarországi agrárpólushoz tartozna a Szent István Egyetem mezőgazdaság- és környezettudományi, gépészmérnöki, állatorvos-tudományi, gazdaság- és társadalomtudományi kara, a Budapesti Corvinus Egyetem élelmiszer-tudományi, kertészettudományi és tájépítészeti kara, a  pénzügyi-gazdasági felnőttképzésihez a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Szolnoki Főiskola. A közép-magyarországi műszaki-gazdasági kutatóegyetemi pólus része lenne a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodástudományi és társadalomtudományi kara, és a Műegyetem. Az integrációs tervekről itt olvashattok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X