Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Még Réthelyi sem értett egyet az állami keretszámok vágásával

Réthelyi Miklós
Réthelyi Miklós is máshogy csinálta volna: túl hirtelen csökkentették az állami férőhelyeket
Forrás: MTI / Kálmándy Ferenc

A felsőoktatási férőhelyek számát nem egyszerre, hanem lépcsőzetesen kellett volna szűkíteni - nyilatkozta a Népszabadságnak adott interjújában Réthelyi Miklós, aki két év után távozik a Nemzeti Erőforrás Minisztérium éléről.

hirdetés
hirdetés

Réthelyi azt mondta: a helyek szétosztásában is más javaslattal álltak elő annak idején, de - mint fogalmazott - ez a kormányon belül átíródott. "Még ma sem tudjuk, hogy 30 ezer diák miért nem jelentkezett a felsőoktatási intézményekbe" - mondta. Hozzátette: az oktatási hivatal gyűjti az ezzel kapcsolatos adatokat, vizsgálja, hogy történt-e olyan zavar, amit korrigálni kell. 

Az interjúban Réthelyi Miklós arról is beszélt, hogy érzelmi alapon fogadta el a miniszteri posztra való felkérést, s azt nem bánta meg. Utódjával kapcsolatban azt mondta: kétségtelen előnye lesz most a területnek, hogy Balog Zoltán tagja a frakciónak és a Fidesz elnökségének.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X