Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Már csak egy napig lehet diákhitelt igényelni

diákhitel
Május 15-ig lehet igényelni diákhitelt - a diákhitel 2 igénylése még arrébb van
Forrás: Stiller Ákos

Utolsó alkalommal dönthetnek az idei tanévben arról az egyetemisták, szükségük van-e diákhitelre az elkövetkező időszakra; akik május 15-ig leadják hiteligénylésüket, már június közepén hozzájuthatnak a kért kölcsönösszeghez.

hirdetés
hirdetés

A Diákhitel Központ közleménye szerint a maximálisan felvehető hitelösszeg szemeszterenként államilag finanszírozott képzésben résztvevőknek 200 ezer, költségtérítéses hallgatóknak 250 ezer forint. A határidőt követően legközelebb a jövő tanévben igényelhető a hitelkonstrukció.

A diákhitel hitelbírálat nélkül elérhető, az igényléshez szükséges adatlap akár online is kitölthető a www.diakhiteldirekt.hu oldalon keresztül. A kitöltött nyomtatványt május 15-ig kell leadni a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban.  (Az igénylési helyek listája megtalálható a www.diakhitel.hu honlapon). Akik korábban már kaptak diákhitelt, azoknak nem kell azt újra igényelni, viszont a folyósítás feltétele az aktív hallgatói jogviszony.

A felvehető hitelösszegek az idei tanév második szemeszterében sem változtak, továbbra is havonta 15, 21, 25, 30, 40 és költségtérítéses hallgatóknak 50 ezer forint igényelhető.  A diákhitelt továbbra is alanyi jogon vehetik igénybe a 40 év alatti egyetemi, főiskolai hallgatók. A lehetőséggel 2001 óta összesen már több mint 320 ezer diák élt - írta a Diákhitel Központ.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X