Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Új kutatási programot indít a Színház- és Filmművészeti Egyetem

Kétéves kutatási program indul a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) a magyarországi neo-avantgárd színház- és filmművészet pedagógiai aktivitásának rekonstruálására.

Elsősorban az oktatásban megjelenő, a kreativitásra fókuszáló hagyományt kutatják. Azt vizsgálják, milyen módszerekkel és mennyire épült be az elmúlt negyven évben többek között Erdély Miklós és Halász Péter alkotói gyakorlata az SZFE tanítási protokolljába.

hirdetés
hirdetés

A mintegy 90 millió forint európai uniós támogatással megvalósuló program keretében kurzusokat szerveznek vendégoktatókkal, nemzetközi szakmai konferenciákat, workshopokat rendeznek, amelyek segítségével a magyar közelmúlt művészeti eseményeit az európai neo-avantgárd tendenciákhoz kapcsolják. A kutatáshoz az egyetem korszerű eszközökkel felszerelt stúdiót épít ki, új tudományos munkatársakat alkalmaz, és hallgatóinak ösztöndíjakat biztosít.

A támogatás lehetővé teszi, hogy a történeti kutatásokon, a források megmentő rendszerezésén túl olyan, művészetközeli kurzusok is létrejöjjenek, amelyeken modellezni lehet a magyar neo-avantgárd kísérletező elképzeléseit.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X