Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Szakdolgozati botrány a katolikus főiskolán: távozott az egyik dékán

A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola épülete Szegeden. Lemondott az egyik dékán
A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola épülete Szegeden. Lemondott az egyik dékán
Forrás: MTI Fotó: Rosta Tibor

Távozott posztjáról a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola (GFHF) Humántudományi Karának dékánja, Györgyiné Koncz Judit, aki érintettje volt a galferences blog által kirobbantott botránynak – írta csütörtöki számában a Délmagyarország.

hirdetés

Skamla Gábriel, aki a blog szerzői szerint 130 ezer forintért vásárolta a szakdolgozatát, továbbra is az intézmény tanulmányiosztály-vezetőjeként dolgozik, nem függesztették fel állásából a belső vizsgálat lezárultáig. A főiskolában kirobbant botrányról szóló korábbi cikkünket itt olvashatjátok.

A napilap információi szerint változatlanul a rektori titkárságon alkalmazzák Farkas Petrát is. Az elnökként a hallgatói önkormányzatot is irányító diákról azt írták a blog szerzői, hogy témavezetője, Györgyiné Koncz Judit dékán kérésére maga készítette el a bírálatot saját szakdolgozatához, amire jeles osztályzatot javasolt önmagának.

Az ügy kirobbanása után Kozma Gábor rektor belső vizsgálatot rendelt el a blogfórumon megjelent tartalmakkal kapcsolatban. A rektor feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen, kérve, hogy a rendőrség a vizsgálat során esetlegesen felmerülő egyéb bűncselekmények miatt is rendelje el a nyomozást. Egyben indítványozta, hogy a blogfórumon megjelent közlésekben érintett embereket tanúként hallgassák meg.

A dékán távozásával kapcsolatban azt nyilatkozta az újságnak Kozma Gábor, hogy Györgyiné Koncz Judit kiemelkedő szerepet vállalt a főiskola humántudományi karának megalapításában, és ennek érdekében rengeteg munkát végzett, háttérbe szorítva tudományos tevékenységét is. Most visszatért a tudományos munkához, ami miatt a vezetői feladat ellátására létesült munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnt.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X