Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Szakdolgozati botrány a katolikus főiskolán: távozott az egyik dékán

A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola épülete Szegeden. Lemondott az egyik dékán
A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola épülete Szegeden. Lemondott az egyik dékán
Forrás: MTI Fotó: Rosta Tibor

Távozott posztjáról a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola (GFHF) Humántudományi Karának dékánja, Györgyiné Koncz Judit, aki érintettje volt a galferences blog által kirobbantott botránynak – írta csütörtöki számában a Délmagyarország.

hirdetés
hirdetés

Skamla Gábriel, aki a blog szerzői szerint 130 ezer forintért vásárolta a szakdolgozatát, továbbra is az intézmény tanulmányiosztály-vezetőjeként dolgozik, nem függesztették fel állásából a belső vizsgálat lezárultáig. A főiskolában kirobbant botrányról szóló korábbi cikkünket itt olvashatjátok.

A napilap információi szerint változatlanul a rektori titkárságon alkalmazzák Farkas Petrát is. Az elnökként a hallgatói önkormányzatot is irányító diákról azt írták a blog szerzői, hogy témavezetője, Györgyiné Koncz Judit dékán kérésére maga készítette el a bírálatot saját szakdolgozatához, amire jeles osztályzatot javasolt önmagának.

Az ügy kirobbanása után Kozma Gábor rektor belső vizsgálatot rendelt el a blogfórumon megjelent tartalmakkal kapcsolatban. A rektor feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen, kérve, hogy a rendőrség a vizsgálat során esetlegesen felmerülő egyéb bűncselekmények miatt is rendelje el a nyomozást. Egyben indítványozta, hogy a blogfórumon megjelent közlésekben érintett embereket tanúként hallgassák meg.

A dékán távozásával kapcsolatban azt nyilatkozta az újságnak Kozma Gábor, hogy Györgyiné Koncz Judit kiemelkedő szerepet vállalt a főiskola humántudományi karának megalapításában, és ennek érdekében rengeteg munkát végzett, háttérbe szorítva tudományos tevékenységét is. Most visszatért a tudományos munkához, ami miatt a vezetői feladat ellátására létesült munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X