Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Olcsóbb elvégezni az egyetemet, mint kihagyni

Forrás: Túry Gergely

Jobban jár anyagilag az a diák, aki beiratkozik egyetemre, mint az, aki az érettségi után félbehagyja tanulmányait, és dolgozni kezd. Egy friss tanulmány számításai szerint hosszú távon kifizetődőbb diplomát szerezni, mint kihagyni az egyetemet – számolt be a Huffington Post.

hirdetés
hirdetés

A Georgetown University kutatói arra jutottak, hogy a csak érettségivel rendelkezők egész életükben alacsonyabb jövedelemre számíthatnak, míg a diplomások akkor is jóval többet tudnak félretenni, ha kifizetik az egyetemi éveik alatt felgyülemlett adósságaikat.

A tanulmány szerint egy BA- vagy BSc-diplomával összesen 2 millió 800 ezer dollárt, azaz 616 millió forintot lehet keresni az aktív években, ami 84 százalékkal több, mint az érettségivel rendelkezők esetében.

Ráadásul diplomával nagyobb az esélye annak, hogy valaki biztos állást talál. Az adatok szerint idén februárban a főiskolát vagy egyetemet végzettek 4,3 százaléka volt munkanélküli az Egyesült Államokban, míg az érettségizett lakosságot tekintve ez az arány 9,2 százalék volt. Mekkora fizetésre számíthatsz BA- és BSc-diplomával? Összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X