Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Vége a Nyíregyházi Főiskolának? Beolvasztanák a Debreceni Egyetembe

Debreceni Egyetem
Elkezdődött? A Debreceni Egyetembe olvadhat a Nyíregyházi Főiskola
Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Tárgyalások kezdődtek a Nyíregyházi Főiskola Debreceni Egyetembe (DE) olvasztásáról - írta szerdai számában a Hajdú-bihari Napló. Fábián István, a DE rektora a lapnak elmondta: a felsőoktatás strukturális átalakításáról tárgyalva a Debrecenbe és Nyíregyházára is ellátogató Kiss Norbert államtitkár vetette fel a lehetőséget, hogy a főiskola olvadjon be az egyetembe.

hirdetés
hirdetés

A tárgyalások most arról zajlanak, milyen feltételekkel - előnyökkel, hátrányokkal - hajtható végre ez az elképzelés; az intézményeknek június 30-ig kell elkészíteniük a közép-, illetve hosszú távra szóló fejlesztési tervet, addigra dönteni kell az integrációról is - olvasható a hajdú-bihari napilapban. Ki éli túl az újabb felsőoktatási integrációt? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X