Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Vége a Nyíregyházi Főiskolának? Beolvasztanák a Debreceni Egyetembe

Debreceni Egyetem
Elkezdődött? A Debreceni Egyetembe olvadhat a Nyíregyházi Főiskola
Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Tárgyalások kezdődtek a Nyíregyházi Főiskola Debreceni Egyetembe (DE) olvasztásáról - írta szerdai számában a Hajdú-bihari Napló. Fábián István, a DE rektora a lapnak elmondta: a felsőoktatás strukturális átalakításáról tárgyalva a Debrecenbe és Nyíregyházára is ellátogató Kiss Norbert államtitkár vetette fel a lehetőséget, hogy a főiskola olvadjon be az egyetembe.

hirdetés

A tárgyalások most arról zajlanak, milyen feltételekkel - előnyökkel, hátrányokkal - hajtható végre ez az elképzelés; az intézményeknek június 30-ig kell elkészíteniük a közép-, illetve hosszú távra szóló fejlesztési tervet, addigra dönteni kell az integrációról is - olvasható a hajdú-bihari napilapban. Ki éli túl az újabb felsőoktatási integrációt? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X